Yandex Metrica

Türk futbolunda yeni dönem! TFF yabancı VAR hakemi uygulamasını başlattı mı?

Türk futbolunda yeni dönem! TFF yabancı VAR hakemi uygulamasını başlattı mı?

Türkiye Futbol Federasyonu, Trendyol Süper Lig'in 32. haftasından sezon sonuna kadar haftanın kritik maçlarında yabancı Video Yardımcı Hakem (VAR) görevlendireceğini duyurdu.  

Spor

13.04.2024, 16:39

Türkiye Futbol Federasyonu (TFF), Süper Lig'de teknolojinin etkisini artırmak ve maçlardaki kararları daha objektif bir şekilde değerlendirmek amacıyla önemli bir adım attı. TFF'nin yaptığı açıklamaya göre, Trendyol Süper Lig'in 32. haftasından itibaren sezon sonuna kadar haftanın kritik maçlarında yabancı Video Yardımcı Hakem (VAR) görevlendirilecek.

PFDK ceza yağdırdı! Beşiktaş, Trabzonspor, Galatasaray... PFDK ceza yağdırdı! Beşiktaş, Trabzonspor, Galatasaray... Haberi Görüntüle

TÜRK FUTBOLUNDA YENİ BİR DÖNEM

TFF'nin aldığı bu karar, Türk futbolunda yeni bir dönemin başlangıcı olarak kayda geçti. Açıklamada belirtildiği üzere, yabancı VAR hakemleri özellikle İtalya, İspanya, Almanya, Hollanda ve Portekiz futbol federasyonlarından gelecek. Bu ülkelerin üst düzey liglerinde deneyim kazanan hakemlerin Türkiye'de görev alacak olması, Süper Lig'in uluslararası standartlara daha fazla yaklaşmasını sağlayacak.

Fenerbahçe'nin belki de en büyük umudu o! Galatasaray maçında oynayacak mı? Fenerbahçe'nin belki de en büyük umudu o! Galatasaray maçında oynayacak... Haberi Görüntüle

DİL SORUNU İÇİN ÇÖZÜM

Yabancı VAR hakemlerinin görev yapacağı maçlarda iletişim dili olarak Türkçe ve İngilizce kullanılacak. Böylelikle, hakemler arasındaki iletişim sorunlarının minimize edilmesi hedefleniyor. Bu kapsamda, yabancı VAR hakemlerinin yanında İngilizce iletişim kurabilen AVAR, AVAR 2 ve VAR Destekçisi de görev yapacak.

Galatasaray'da taraftarı şok eden Erden Timur iddiası! Göreve devam etmeyecek mi? Galatasaray'da taraftarı şok eden Erden Timur iddiası! Göreve devam etmeyecek... Haberi Görüntüle

HANGİ MAÇLARDA UYGULANACAK?

Kararın ilk uygulama maçları arasında MKE Ankaragücü - Gaziantep Futbol Kulübü A.Ş., Vavacars Fatih Karagümrük - Fenerbahçe A.Ş. ve Corendon Alanyaspor - Galatasaray A.Ş. gibi önemli mücadeleler yer alacak.

Süper Lig'i sallayacak transfer! Romelu Lukaku harekatı başladı Süper Lig'i sallayacak transfer! Romelu Lukaku harekatı başladı Haberi Görüntüle

TFF'NİN AÇIKLAMASI

TFF'den yapılan duyuru şu şekilde:

"Türkiye Futbol Federasyonu'nun UEFA ve Avrupa'nın 5 ülke federasyonu ile görüşmeleri sonucunda, Trendyol Süper Lig'in 32. haftasından lig sonuna kadar haftanın kritik maçlarında yabancı Video Yardımcı Hakemi (VAR) görevlendirilecek.

TFF tarafından sadece Avrupa'nın üst düzey liglerinden olan; İtalya, İspanya, Almanya, Hollanda ve Portekiz futbol federasyonlarına yapılan Video Yardımcı Hakemi (VAR) talebi, ilgili ülke federasyonları tarafından kabul edildi.

Yabancı Video Yardımcı Hakeminin (VAR) görev yapacağı müsabakalarda iletişim dili Türkçe ve İngilizce olacak. Bu nedenle; Video Yardımcı Hakemin (VAR) yanında İngilizce iletişim kurabilen AVAR, AVAR 2 ve VAR Destekçisi (VAR Support) görev yapacak.

Trendyol Süper Lig'in 32. haftasında yabancı Video Yardımcı Hakemi (VAR) ataması yapılacak maçlar şu şekilde:

MKE Ankaragücü - Gaziantep Futbol Kulübü A.Ş.

Vavacars Fatih Karagümrük - Fenerbahçe A.Ş.

Corendon Alanyaspor- Galatasaray A.Ş."

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0

Buluthan AKAR

TRHaber.com - Spor


Loading