Yandex Metrica

Sitede Ara

TFF başkan adayı İsmail Uyanık kimdir, kaç yaşında ve nereli?

TFF başkan adayı İsmail Uyanık kimdir, kaç yaşında ve nereli?

TFF, 18 Temmuz tarihinde Seçimli Genel Kongre yapma kararı aldı. Bunun üzerine başkan adayları yavaş yavaş netleşmeye başladı. Servet Yardımcı, Erdal Alkış ve Trabzonspor'un eski başkanı İbrahim Hacıosmanoğlu'nun ardından, Samsunspor'un eski başkanı İsmail Uyanık da adaylığını resmen açıkladı. Peki, TFF başkan adayı İsmail Uyanık kimdir, kaç yaşında ve nereli?

Spor

05.05.2024, 14:46

İsmail Uyanık, Türkiye Futbol Federasyonu başkanlığına aday olacağını resmen duyurdu.

Uyanık adaylık açıklamasında, "Futbol takımlarının borçlardan, teknik iflastan kurtulmasını, milli takımın tekrar başarılı olmasını, takımlarımızın Avrupa'da tekrar Avrupa şampiyonu olabilmesi gerektiğine inananlarla birlikte adaylığı açıklıyorum.

Bu süreçte futbol adına doğruları, bildiklerimi tartışmak, kamuoyuna daha rahat bu mesajları verebilmek adına bu bir fırsat...Devamında doğru şeyleri, doğru sloganları söylediğimiz zaman o sloganların altında birleşebileceğimiz birçok liyakatli ve temiz futbol adamının olduğuna inanıyorum. İnşallah Türk sporuna, Samsun'a, Anadolu sporuna özellikle hayırlı olmasını diliyorum." ifadelerini kullandı.

Türk futbolunda yabancı hakem krizi! Sessizliğini bozdu: Sonuna kadar karşıyız! Türk futbolunda yabancı hakem krizi! Sessizliğini bozdu: Sonuna kadar karşıyız! Haberi Görüntüle

İSMAİL UYANIK KİMDİR?

2018-2019 sezonunda Samsunspor takımı başkanlık görevine getirilen iş adamı İsmail Uyanık, aslen Samsun’ludur.

1991 ve 2001 ile 2002 ve 2005 yılları arasında da Samsunspor takımının başkanlık görevini üstlenmiştir. Başkan olduğu dönemde Türkiye 2. Lig şampiyonluğu, balkan kupası şampiyonluğu, inter toto kupası yarı finali ve TSYD kupası şampiyonluğu yaşamış bir isimdir.

1961 yılında Samsun’da dünyaya gelen Uyanık, İstanbul Kabataş Erkek Lisesi ardından İstanbul Üniversitesi İktisat Fakültesinden mezun olmuştur.

Bir süre İstanbulspor takımının yönetim kurulunda yer almıştır. Bir dönem lise’nin takımı İstanbulspor’da lisanslı olarak basketbol oynamıştır.

Birlik Şeker’in yönetim kurulu başkanı olarak iş hayatını sürdürmektedir.

Habere Tepki Ver

1

1

0

0

0

0

0

0

Kübra Ak

TRHaber.com - Spor


Loading