Yandex Metrica

Sergen Yalçın'dan Arda Güler yorumu: "Onu hocası bizden daha iyi bilir"

Sergen Yalçın'dan Arda Güler yorumu: "Onu hocası bizden daha iyi bilir"

Son olarak Beşiktaş'ı çalıştıran Türk futbolunun efsane isimlerinden Sergen Yalçın, Candaş Tolga Işık'ın sunduğu Az Önce Konuştum programına konuk oldu. Beşiktaş'ın eski teknik direktörü Sergen Yalçın, Fenerbahçe'nin yıldız futbolcusu Arda Güler için, "Benim gördüğüm en yetenekli yerli oyuncu" yorumunu yaptı. Jorge Jesus'un Arda Güler'i oynatmamasını da yorumlayan Yalçın, "Onu hocası bizden daha iyi bilir" dedi.

Spor

23.01.2024, 22:15

Fenerbahçe'nin 17 yaşındaki yıldız futbolcusu Arda Güler için yorumu istenen Yalçın, "Çok iyi oyuncu. Benim gözlerimle gördüğüm en yetenekli yerli oyuncu. Eğer bir aksilik olmazsa Avrupa'ya gider ve bence büyük oyuncu olur. İnanılmaz yetenekli oyuncu. Yıldız oyuncu yani. Gerçi biz herkese 'yıldız oyuncu' diyoruz ülkece ama bu öyle değil, bu gerçekten yıldız oyuncu. Kafası çok çalışıyor. İnşallah bozulmaz, sağlam gider. Avrupa'da büyük işler yapabilir." şeklinde konuştu.

"Arda Güler Sergen Yalçın'ı geçer mi?" sorusuna ise Yalçın, "Bilemem hocam, inşallah geçer. Bizden çok daha iyi futbolcu olsun, daha iyi yerlere gelsin, biz de böyle bir oyuncuyu seyretme zevkini yaşayalım. Sadece şunu söyleyeceğim, şımartmayalım oyuncuları. Daha bir şey olmadı. Bir şey olmadan oyuncuları bir yerlere getirmeyin, önce bir oynasınlar. " yanıtını verdi.

Yapay zeka maçın skorunu açıkladı! İşte Fenerbahçe- Olympiakos skor tahmini.. Yapay zeka maçın skorunu açıkladı! İşte Fenerbahçe- Olympiakos skor tahmini.. Haberi Görüntüle

JORGE JESUS'UN ARDA GÜLER'İ OYNATMAMASI DOĞRU MU?

Genç oyuncular için daha önce, "Onları bazen oynatmamak, kariyerleri için, oynatmaktan daha iyi" dediği hatırlatılan Yalçın, sonrasında yöneltilen "Sizce Jorge Jesus, Arda Güler'i oynatmayarak doğruyu yapıyor mu? Ben Arda Güler seyretmek istiyorum ama oynamıyor. Arda'nın yaşı küçük görünüyor ama Avrupa'da aynı yaştaki oyuncular oynuyor. Problem nerede sizce?" sorusuna şu şekilde yanıt verdi:

"O bölümü bilmem. Çünkü ben oranın içerisinde değilim. Antrenmanda ne oluyor, soyunma odasında ne oluyor, kampta ne oluyor, maçta ne oluyor ben bilmiyorum. Onun yorumunu ben yapamam. Avrupa'da oynayan 17-18 yaşındaki futbolcuların fiziklerine bakarsan 38 gibi görünüyorlar. Bizde mesela Rıdvan çok çelimsiz, Arda zayıf. Bunlar da 1-2 sene antrenmanla ve maç oynayarak gelişebilecek şeyler. Onu hocası bizden daha iyi bilir. Yorum yapmak doğru olmaz. Hocası her gün onunla beraber antrenmanını görüyor, maçını görüyor, yemeğini görüyor, fizik gücünü görüyor, belki ona başka program yapıyor, bilemeyiz bunları.

Ben Rıdvan Yılmaz'ı şampiyon olduğumuz sezonun ikinci yarısında oynatmadım, "Rıdvan niye oynamıyor" diye sorup durdu herkes. Oynamıyorsa bir sebebi vardır arkadaş ya. Bugün Rangers'a gittiyse, o gün kendisini oynatmadığım için gitti. Çünkü doğru zamanda oynattım. O zaman oynatsam büyük tepki alırdı çünkü futbol oynayacak hali yok, sakatlıktan çıkmıştı, fizik durumu kötüydü. Oynatmayarak oyuncuyu koruyoruz biz ama bunu anlatamıyoruz."

Trabzon'da 5 gollü maç: Bordo mavililer rövanş için avantajlı Trabzon'da 5 gollü maç: Bordo mavililer rövanş için avantajlı Haberi Görüntüle

ARDA GÜLER'İN PERFORMANSI

Geçtiğimiz sezon Süper Lig, Avrupa Ligi ve Konferans Ligi'nde toplam 16 maçta 373 dakika forma şansı bularak 3 gol - 5 asistlik performans sergileyen Arda Güler, bu sezon ise tüm kulvarlarda şimdiye dek 11 maçta 238 dakika görev yaptı ve 2 gol kaydetti.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading