Yandex Metrica

Manchester United'dan Rusya'ya tepki! Milyonları geri çevirdiler

Manchester United'dan Rusya'ya tepki! Milyonları geri çevirdiler

Son dakika haberleri... Ukrayna'yı işgal etmeye çalışan Rusya'ya Manchetser United'dan sert tepki geldi. Kırmızı- şeytanlar sponsorluk anlaşmalarını geri çekti.

Spor

23.01.2024, 18:52

Rusya'da  spor dünyasından ambargo devam ediyor.

Manchester United, Ukrayna'ya saldıran Rusya'ya tepki göstererek kulüp sponsoru olan Aeroflot ile olan anlaşmasını feshetti.

Aeroflot havayolu şirketi, 2013'ten beri Kırmızı Şeytanlar'ın ana sponsorlarından biri. Tarafların arasındaki mevcut anlaşma 2023 yazına kadar devam ediyor.

Manchester United, 2015 yılında 40 milyon dolar değerinde olduğu bildirilen 5 senelik bir anlaşma yenilemişti.

Normal şartlar altında, Manchester United anlaşmanın süresi dolmadan yeni bir sözleşme için görüşmelerde bulunacaktı. Ancak, Doğu Avrupa'daki durum nedeniyle kulübün yönetim kurulu anlaşmayı feshetmeyi ve başka bir havayolu ile anlaşmaya varmayı düşünüyor.

İngiliz kulübü, Şampiyonlar Ligi'ndeki Atletico Madrid maçı için Aeroflot'u kullanmadı. Başbakan Boris Johnson, Rusya'nın Ukrayna'yı işgaline yaptırım olarak Aeroflot'un Birleşik Krallık'ta faaliyet göstermesini yasaklamıştı.

5 Mayıs Galatasaray- Sivasspor maçı biletleri ne zaman satışa çıkacak? Bilet fiyatları ne kadar? 5 Mayıs Galatasaray- Sivasspor maçı biletleri ne zaman satışa çıkacak?... Haberi Görüntüle

SCHALKE O4'DEN RUSYA'YA TEPKİ

Daha önce de Almanya'nın köklü kulüplerinden Schalke 04 ise Gazprom ile ortaklığına son vermişti.

Rus firmasıyla sponsorluk anlaşmalarını tek taraflı fesheden Schalke'nin yönetim kurulunda bulunan Gazprom temsilcisi ve Kuzey Akım 2 CEO'su Matthias Warnig görevinden ayrıldı.

Öte yandan yolsuzlukla suçlanan Chelsea'nin Rus sahibi Roman Abramovich'e de İngiltere'ye giriş yasağı geldi.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading