Yandex Metrica

Manchester City ilk, Guardiola ikinci 'üçleme' peşinde

Manchester City ilk, Guardiola ikinci 'üçleme' peşinde

İngiltere Premier Lig'de sezonu şampiyon tamamlayan Manchester City, Federasyon Kupası'nın ardından UEFA Şampiyonlar Ligi'ni de kazanması halinde bunu Manchester United'ın ardından başaran ikinci İngiliz kulübü olacak. Pep Guardiola, Manchester City ile üç kupayı da kazanması durumunda kariyerinde iki kez "üçleme" yapan ilk teknik adam olacak.

Spor

23.01.2024, 21:00

İngiltere Premier Lig'de son 6 yılın 5'inde şampiyon olan Manchester City, Federasyon Kupası'nı da müzesine götürdü. İstanbul'da oynanacak dev final öncesi Manchester City ilk, Guardiola ikinci 'üçleme' peşinde olacak.

Liverpool ve Manchester United, uzun yıllar boyunca İngiliz futbolunu domine etmişti. Yapılan transferlerle ve oynanan futbolla büyük bir çıkış yakalayan Manchester City, İstanbul'un ev sahipliği yapacağı "Devler Ligi" finalinde Inter'i yenmesi halinde üç kupayı da müzesine götürerek tarihi bir başarıya imza atacak. Manchester City, Şampiyonlar Ligi'ni kazanması halinde İngiliz futbolunda "üçleme" (treble) yapmayı başaran ikinci kulüp olarak tarihe geçecek.

Arda Turan çıldırdı! Süper Lig'in gol makinesi ile görüşmeler başladı Arda Turan çıldırdı! Süper Lig'in gol makinesi ile görüşmeler başladı Haberi Görüntüle

CİTY TARİHE GEÇMEK İSTİYOR

Hatırlanacağı üzere Manchester United, Alex Ferguson'un çalıştırdığı dönemde Premier Lig, Federasyon Kupası ve UEFA Şampiyonlar Ligi'ni aynı yıl kazanarak İngiliz futbol tarihinde bir ilki gerçekleştirmişti. Premier Lig'de şampiyon olan Manchester City, Federasyon Kupası'nın ardından UEFA Şampiyonlar Ligi'ni de kazanması halinde bunu Manchester United'ın ardından bunu başaran ikinci İngiliz kulübü olacak. 

Kıl payı kaçtı! Muslera'nın elleriden  kayıp gitti Kıl payı kaçtı! Muslera'nın elleriden kayıp gitti Haberi Görüntüle

GUARDIOLA REKORA ÇOK YAKIN

52 yaşındaki İspanyol teknik adam Pep Guardiola, Manchester City ile üç kupayı da kazanması halinde bunu iki kez başaran ilk teknik adam olarak tarihe geçecek. Guardiola, Barcelona'yı çalıştırdığı 2009 yılında LaLiga, İspanya Kral Kupası ve UEFA Şampiyonlar Ligi'nde şampiyon olarak "üçleme" yapmıştı.

Ali Koç, İmamoğlu'ndan söz verilen araziyi istedi! Fenerbahçe stadı taşınıyor mu? Ali Koç, İmamoğlu'ndan söz verilen araziyi istedi! Fenerbahçe stadı taşınıyor... Haberi Görüntüle

BARÇA VE BAYERN İKİ KEZ ÜÇLEME YAPTI 

Barcelona ile Bayern Münih, Avrupa futbolunda ikişer kez üç kupayı da aynı yıl müzesine götürmeyi başarmıştı. Portekizli teknik adam Jose Mourinho yönetimindeki İtalyan ekibi Inter de 2010 yılında Serie A, İtalya Kupası ve Şampiyonlar Ligi üçlemesini yapan bir başka takım olmuştu.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading