Yandex Metrica

İngiliz hükümetinden flaş karar! Avrupa Süper Ligi yasaklanacak

İngiliz hükümetinden flaş karar! Avrupa Süper Ligi yasaklanacak

İngiltere'de hükümet, sunacağı yasa tasarısıyla kulüplerin, "Avrupa Süper Ligi" gibi ayrılıkçı organizasyonlara katılmasını yasaklayacak.

Spor

20.03.2024, 19:35

İngiltere'de hükümet, bugün parlamentoya sunacağı yasa tasarısıyla kulüplerin "Avrupa Süper Ligi" gibi ayrılıkçı organizasyonlara katılmasını yasaklamayı öngörüyor. Bu adım, küresl futbol sistemi dışına çıkmayı planlayan kulüpleri hedef alıyor ve kötü yönetim sergileyen kulüp sahiplerinin tekrar göreve gelmesini de engelliyor.

Başbakanlık Ofisi 10 Numara'dan yapılan açıklamaya göre, İngiliz hükümeti, erkek futbol kulüplerine ve yönetimlerine ilişkin düzenlemeler içeren "Futbol Yönetimi Yasa Tasarısı"nı bugün parmentoya sunacak. Bu tasarı, son dönemde yaşanan gelişmelerin ardından futbol kulüplerinin finansal durumunu düzeltmeyi ve İngiliz futbol kültürünü korumayı amaçlıyor.

Fatih Karagümrük'ten PFDK tepki: Tesisimiz yok! Fatih Karagümrük'ten PFDK tepki: Tesisimiz yok! Haberi Görüntüle

AYRILIKÇI ORGANİZASYONLARA KATILIMIN ÖNÜNE GEÇİLECEK

Yasa tasarısı kapsamında, kulüp sahipleri ve yöneticileri de inclenecek ve kötü mali yönetimde bulunan kişilerin kulüp yönetiminde söz sahibi olmaları engellenecek. Ayrıca, kulüplerin Avrupa Süper Ligi gibi küresel sistemin dışına çıkmayı amaçlayan organizasyonlara katılımı da yasaklanacak. Tasarı ayrıca, taraftarın yönetim süreçlerine daha fazla katılımını sağlayacak ve kulüplerin stadyum yer değişikliği gibi önemli kararlarında taraftarın görüşü alınacak

UEFA'dan Halil Umut Meler'e kritik görev: EURO 2024'e atandı UEFA'dan Halil Umut Meler'e kritik görev: EURO 2024'e atandı Haberi Görüntüle

HÜKÜMETİN DEĞERLENDİRMESİ VE AÇIKLAMALARI

İngiltere Başbakanı Rishi Sunak, bazı kulüplerin kötü mali yönetimine rağmen sorumsuzca davranan sahipler tarafından suistimal edildiğini belirterek, tasarının taraftarın sesini merkezde tutarak ayrılıkçı ligleri önleyeceğini ve kulüplerin finansal sürdürülebilirliğini sağlayacağını söyledi. Dijital, Kültür, Medya ve Spor Bakanı Lucy Frazer da, "Taraftar yoksa futbol hiçbir şeydir. Onları oyunun merkezine almaya ve kulüpleri, hayati bir toplumsal değer olarak yaşatmaya kararlıyız." açıklamasında bulundu.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0

Buluthan AKAR

TRHaber.com - Spor


Loading