Yandex Metrica

Galatasaray'ın 23 yıllık rekoru kırıldı! Jardel'den sonra Zaniolo...

Galatasaray'ın 23 yıllık rekoru kırıldı! Jardel'den sonra Zaniolo...

Galatasaray, UEFA Kupası'nı kazandıktan hemen sonra transfer ettiği Mario Jardel'den sonraki en pahalı transferini Nicolo Zaniolo'yu kadrosuna katarak gerçekleştirdi.

Spor

11.03.2024, 17:12

Galatasaray'ın geçtiğimiz hafta 15 milyon Euro’ya Roma’dan satın alıp kadrosuna dahil ettiği İtalyan yıldız Nicolo Zaniolo, Türk futbol tarihinin en pahalı ikinci transferi oldu.

23 yaşındaki Zaniolo aynı zamanda Transfermarkt verilerine göre 30 milyon Euro’luk değeriyle Türkiye’nin en pahalı futbolcusu oldu.

Bonservis bedeli yönünden İtalyan genç 10 numarayı geçen tek isim, yine Galatasaray'ın 2000 yılında 17 milyon 50 bin Euro’ya Porto’dan transfer edip parçalıyı giydirdiği Brezilyalı santrafor Mario Jardel'di.

Mehmet Büyükekşi bugün Kulüpler Birliği ile görüşecek! TFF seçimlerinde aday olacak mı? Mehmet Büyükekşi bugün Kulüpler Birliği ile görüşecek! TFF seçimlerinde aday... Haberi Görüntüle

JARDEL'İN REKORU KIRILAMADI

Süper Lig kulüplerinin bugüne dek bonservislerine en yüksek bedel ödediği 20 futbolcu, 3 büyükler tarafından transfer edildi. Bu oyuncuların 11’ini Fenerbahçe, 8’ini Galatasaray alırken, Beşiktaş'de en pahalı transferler arasına 1 isimle girdi.

Mario Jardel ve Zaniolo’nun ardından en pahalı üçüncü isim, Fenerbahçe’nin 2008 yılında La Liga gol kralıyken 14 milyon Euro’ya Mallorca’dan transfer ettiği Daniel Güiza oldu.

İspanyol futbolcuyu 13’er milyon Euro ile Emmanuel Emenike (Fenerbahçe) ile Mbaye Diagne ve Bruma (Galatasaray) izledi.

Bonservislerine 10’ar milyon Euro verilen Moussa Sow ve Raul Meireles (Fenerbahçe) ile Younes Belhanda (Galatasaray), en pahalı oyuncular listesinde ilk 9 isim arasına girdi.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading