Yandex Metrica

Galatasaray efsanesi Süper Mario Jardel'den yıllar sonra gelen astronomik transfer iddiası

Galatasaray efsanesi Süper Mario Jardel'den yıllar sonra gelen astronomik transfer iddiası

Galatasaray'ın unutulmaz isimlerinden Mario Jardel, futbol dünyasını sarsacak bir açıklama yaparak, kendisi gibi bir forvetin şu an 300 milyon euro değerinde olacağını iddia etti.  

Spor

12.05.2024, 21:19

Galatasaray'ın efsane forvetlerinden biri olan Mario Jardel, futbol kariyeri ve günümüz futbol piyasası hakkında çarpıcı açıklamalarda bulundu. Brezilyalı futbolcu, kendisi gibi bir forvetin şu anda 300 milyon euro edeceğini öne sürdü. Jardel, Türkiye Gazetesi'ne yaptığı açıklamalarda, futbolculuk dönemi ve günümüz futbol ekonomisi arasındaki büyük farklara değindi.

Aziz Yıldırım'ın büyük fantezisi: Fenerbahçe'yi Los Galacticos yapmanın peşinde Aziz Yıldırım'ın büyük fantezisi: Fenerbahçe'yi Los Galacticos yapmanın peşinde Haberi Görüntüle

MARIO JARDEL'DEN GALATASARAY'A ÖVGÜLER

İstanbul'u ikinci bir evi olarak gördüğünü belirten Jardel, Galatasaray'daki günlerini asla unutmayacağını dile getirdi. "Keşke 3-4 yıl daha kalsaydım" diyen Brezilyalı futbolcu, farklı senaryoların gelişebileceğine işaret etti. Ayrıca, Galatasaray'da elde ettikleri başarıları da vurgulayarak, Mario Icardi'nin de kulüpte büyük işler yapacağına inandığını ifade etti.

Ali Koç'u beklemedi! Sadettin Saran Fenerbahçe başkanlığını resmen açıkladı! Ali Koç'u beklemedi! Sadettin Saran Fenerbahçe başkanlığını resmen açıkladı! Haberi Görüntüle

FUTBOL EKONOMİSİNDE BÜYÜK DEĞİŞİM

Futbolcu değerleri konusunda da çarpıcı açıklamalarda bulunan Jardel, günümüzde 20 gol atan bir oyuncunun 150 milyon euroya satılabildiğini belirtti. Kendisi gibi bir oyuncunun 50-60 gol atması halinde ise transfer bedelinin 300 milyon euroya ulaşabileceğini iddia etti. Ancak, bu artan paraya rağmen futbol kalitesinin yükselmediğini de dile getirdi.

Aziz Yıldırım'ın getireceği Jose Mourinho hangi takımları çalıştırdı, kaç kupa aldı? Aziz Yıldırım'ın getireceği Jose Mourinho hangi takımları çalıştırdı, kaç kupa... Haberi Görüntüle

BAŞARI PARAYLA DEĞİL, TAKIM OLMAKLA ALAKALI

Başarıya giden yolda paranın tek belirleyici olmadığını vurgulayan eski futbolcu, teknik direktörlerin ve takımın birlikteliğinin büyük önem taşıdığını söyledi. Galatasaray'daki döneminde Fatih Terim ve Lucescu gibi hocaların katkılarının büyük olduğunu belirten Jardel, bugün de Okan Buruk'un aynı şekilde önemli bir rol oynadığını ifade etti. Ayrıca, rakip takımlardan bir örnek vererek, Fenerbahçe'nin uzun süredir büyük yatırımlar yapmasına rağmen beklenen başarıları yakalayamadığını örnek gösterdi.

Galatasaray formasıyla 43 maça çıkan Mario Jardel, 34 gol ve 5 asistle büyük bir performans sergilemişti. Brezilyalı forvetin bu çarpıcı açıklamaları, futbol dünyasında büyük yankı uyandırdı.

Genç yıldız Fenerbahçe'ye veda ediyor! Yeni adresi belli oldu Genç yıldız Fenerbahçe'ye veda ediyor! Yeni adresi belli oldu Haberi Görüntüle

MARIO JARDEL KİMDİR?

Mário Jardel de Almeida Ribeiro, Brezilya doğumlu eski bir futbolcudur ve Portekiz vatandaşlığına da sahiptir. 18 Eylül 1973'te Fortaleza, Brezilya'da doğmuştur.

Futbol kariyerine Brezilya'nın Ferroviário kulübünün altyapısında başlamıştır. Profesyonel kariyerine Vasco da Gama'da başlamış ve daha sonra Grêmio ile başarılı bir dönem geçirmiştir. 1996 yılında Portekiz'in Porto kulübüne transfer olmuş ve burada oynadığı 4 sezon boyunca üst üste gol kralı olmuştur. 2000 yılında Galatasaray'a transfer olarak Türkiye'de de başarılı bir performans sergilemiştir.

Jardel'in kariyerindeki önemli dönemlerden biri, Sporting Lizbon'a transfer olduğu dönemdir. Burada da etkileyici bir performans sergileyen Jardel, 2001-2002 sezonunda Portekiz Ligi Gol Kralı olmuş ve Avrupa Altın Ayakkabı Ödülü'nü kazanmıştır.

Ancak kariyerinin ilerleyen dönemlerinde fiziksel problemler, kişisel sorunlar ve performans düşüklüğüyle mücadele etmiştir. Bolton Wanderers gibi takımlarda beklenen performansı gösterememiş ve birçok farklı kulüpte kısa süreli geçişler yapmıştır. Kariyerinin son dönemlerinde ise Brezilya'da ve çeşitli Avrupa kulüplerinde kısa süreli denemelerde bulunmuştur.

Futbol kariyerinin yanı sıra siyasi bir geçmişi de vardır. 2014 yılında Brezilya Sosyal Demokrat Partisi'nden milletvekili seçilmiştir. Ancak suçlamalarla karşı karşıya kaldığı için görev süresi sonlandırılmıştır.

Mario Jardel'in futbol kariyeri boyunca 408 resmi maçta 308 gol atmıştır.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0

Buluthan AKAR

TRHaber.com - Spor


Loading