Yandex Metrica

Galatasaray Avrupa'ya veda etse de kasasını doldurdu

Galatasaray Avrupa'ya veda etse de kasasını doldurdu

Barcelona'ya elenen Galatasaray, başarı bonusu ve yayın gelirleri ile birlikte kasasına 16.9 milyon Euro koymayı başardı.

Spor

23.01.2024, 18:59

Galatasaray, UEFA Avrupa Ligi son 16 turunda 0-0'ın rövanşında dün akşam sahasında konuk ettiği Barcelona'ya 2-1 yenilerek turnuvaya veda etti. Galatasaray, Avrupa'ya veda etse de oynadığı maçlarda topladığı puanlar sayesinde kasasını doldurmayı başardı.

Yabancı VAR hakemleri ne zamana kadar olacak? Yabancı VAR hakemleri her maçta olacak mı? Yabancı VAR hakemleri ne zamana kadar olacak? Yabancı VAR hakemleri... Haberi Görüntüle

TOPLAMDA 16.9 MİLYON EURO KAZANDI

Sabah'ın haberine göre; Şampiyonlar Ligi ön elemesinde PSV'ye elenen Galatasaray, yayın havuzu gelirinden 350 bin Euro alırken, Avrupa Ligi gruplarına kalarak 3 milyon 630 bin Euro elde etti. 6 maçtaki 3 galibiyetle 1 milyon 890 bin Euro, 3 beraberlik için de toplam 630 bin Euro kazanan Cimbom, liderlik primi olarak 1.1 milyon Euro, son 16'ya kalarak da 1.2 milyon Euro aldı. Katsayıdan kasasını 3.1 milyon Euro ile dolduran sarı-kırmızılılar, yayın havuzundan da ortalama 5 milyon Euro'luk Gelir bekliyor. Sarı-kırmızılılar, toplamda 16.9 milyon Euro (276 milyon TL) gelirle vedasını yaptı.

Son dakika... Fenerbahçe'nin yarı finaldeki olası rakibi belli oldu Son dakika... Fenerbahçe'nin yarı finaldeki olası rakibi belli oldu Haberi Görüntüle

ÜLKE PUANINDA DURUM KÖTÜ

Öte yandan UEFA Avrupa Ligi'nde Galatasaray'ın Barcelona'ya elenmesi ile birlikte Türkiye'nin UEFA sıralamasında ilk 15'te kalma şansı da sona erdi. Türkiye'nin Avrupa'da mücadele edecek takım sayısı da düştü. Türkiye'nin, sezonu ilk 15 içinde bitirme şansı kalmadı ve önümüzdeki sezon (2022/23) Süper Lig'i ikinci bitirecek olan Türk takımı Şampiyonlar Ligi'ne değil Konferans Ligi'ne gidecek. Şampiyon takım da direkt olarak gruplara kalamayacak ve ön eleme oynayacak. Ayrıca Avrupa'ya gidecek takım sayısı da 5'ten 4'e düşecek.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading