Yandex Metrica

Fenerbahçe'yi hangi lig kabul eder? İşte Avrupa liglerinin şartları ve olası ihtimaller...

Fenerbahçe'nin 2 Nisan'daki tarihi olağanüstü genel kurul toplantısında ligden çekilme ve lig değiştirme gibi konular ele alınacak. Fenerbahçe'nin başka bir lige katılma ihtimali için ise soru işaretleri gündemde. İşte Fenerbahçe'nin Lig değiştirme durumunda karşısına çıkabilecek problemler...

Spor

11.04.2024, 22:19

Fenerbahçe, Trabzonspor derbi karşılaşmasının ardından meydana gelen saha olaylarından sonra 2 Nisan'da olağanüstü genel kurul kararı almıştı ve ligden çekilme ihtimalini gündeme getirmişti.

Bu gelişmelerin ardından Fenerbahçe'nin Avrupa'da başka bir ligde yer alması için gereken şartlar soru işareti haline geldi ve durumun olasılığı merak konusu oldu.

Galatasaray'dan Zaniolo için dev hamle! Resmen piyango vurdu Galatasaray'dan Zaniolo için dev hamle! Resmen piyango vurdu Haberi Görüntüle

FENERBAHÇE HANGİ LİGE GİDEBİLİR?

İşte Fenerbahçe'nin Lig değiştirme yolunu seçmesi durumunda karşısına çıkacak engeller ve olasılıklar:

  • İngiltere Premier Lig:

İngiltere'de kulüp satın almaya karar verildiği takdirde Premier Lig yönetimine paranın kaynağını ve projelerinizi aktarmanız gerekiyor. Misal olarak Newcastle United aylarca süren görüşmelerin sonrasında Araplara satılabilmişti.

  • İspanya LaLiga:

İspanya'nın mevcut yasalarına göre ülke dışından herhangi bir takımın ulusal veya yerel liglerde yer alması mümkün değilken, tek istisna Andorra takımları için sağlanıyor.

  • Almanya Bundesliga:

Almanya'da takım satın almak ve o takımın isim değiştirmek için herhangi bir çözüm yolu bulunmuyor fakat en alt ligden başlamak mümkün. Direkt olarak Bundesliga'dan başlama ihtimali bulunmuyor.

  • İtalya Serie A:

İtalya'da takım satın almak ve o takımın isim değiştirmek için herhangi bir çözüm yolu bulunmuyor fakat en alt ligden başlamak mümkün. Direkt olarak Serie A'dan başlama ihtimali bulunmuyor.

  • Fransa Ligue 1:

Fransa Ligue 1’de kulüpler kar amacı gütmeyen dernek statüsünde yer alıyor ve Fransa dışından bir oluşumun bu organizasyona katılması için güçleştirilmiş prosedürlerle ancak mümkün olabilir.

  • Belçika ve Hollanda ihtimali:

Belçika ve Hollanda daha esnek yapıda davranabiliyor ve bu liglerden takım almak 5 büyük lige göre daha basit şartlara tabi. Fakat orada da istisnai şartların kabul görmesi gerekliliği söz konusu.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0

Buluthan AKAR

TRHaber.com - Spor


Loading