Yandex Metrica

Endülüsün zaferi! Dünya Kupası’nda tarihi başarı: Fas, favori İspanya’yı eleyerek turladı

2022 Dünya Kupası son 16 turunda normal ve uzatma süresi 0-0 eşitlikle sona eren maçta favori İspanya'yı penaltı atışlarıyla 3-0 yenen Fas çeyrek finale yükseldi.

Spor

23.01.2024, 20:09

2022 Dünya Kupası son 16 turu mücadelesinde Fas ile İspanya karşı karşıya geldi.

Education City Stadı'nda oynanan karşılaşmanın normal süresi golsüz eşitlikle geçilirken 15'er dakikalık uzatma bölümüne geçildi.

Uzatma bölümünde her iki takım da pozisyon bulurken skor değişmedi ve tur atlayan takımı seri penaltı atışları belirledi.

Penaltı atışlarında İspanya'yı 3-0 mağlup eden Fas, tarihinde ilk kez adını çeyrek finale yazdırdı.

Sebastian Szymanski Fenerbahçe'den ayrılacak mı? Sebastian Szymanski'yi hangi takımlar istiyor? Sebastian Szymanski Fenerbahçe'den ayrılacak mı? Sebastian Szymanski'yi hangi takımlar istiyor? Haberi Görüntüle

FAS BU ETABA NASIL GELDİ?

Fas, Hırvatistan'la golsüz berabere kalarak Katar'daki serüvenine başlamıştı. Sonrasında Belçika ve Kanada'yı yenip F Grubu'nu 7 puanla lider bitirerek Son 16 vizesi aldı.

Kosta Rika'yı 7-0 yenen, Almanya ile 83'te yediği gol sonrası 1-1 berabere kalan İspanya; grubun son maçında, Japonya karşısında sahada sergiledikleri duruşa bakılırsa Brezilya ile Arjantin'le ilerleyen turlarda eşleşmemek için Son 16 turunda Fas'ı tercih etti.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading