Yandex Metrica

Dünya Futbol Günü bugün mü, ne zaman? Dünya Futbol Günü hangi ay?

Dünya Futbol Günü bugün mü, ne zaman? Dünya Futbol Günü hangi ay?

Dünya Futbol Günü, futbolun evrensel bir dil olduğunu ve insanları bir araya getiren bir güç olduğunu kutlamak için belirlenmiş özel bir gündür. Ancak, bu özel günün ne zaman ve hangi gün kutlandığı hala merak konusu. Dünya Futbol Günü'nün tarihi hakkında daha fazla bilgi edinmek için okumaya devam edin. Peki, Dünya Futbol Günü bugün mü, ne zaman? Dünya Futbol Günü hangi ay?

Spor

08.05.2024, 21:09

Birleşmiş Milletler (BM) Genel Kurulu, kabul ettiği karar tasarısıyla "Dünya Futbol Günü"nün kutlanacağı tarihi belirledi. Dünya Futbol Günü'nün hangi tarihte kutlanacağı ve bu özel günün ayın kaçına denk geldiği merak konusu oldu. Peki, Dünya Futbol Günü bugün mü, ne zaman? Dünya Futbol Günü hangi ay?

Galatasaray'ın 'Joker'i piyangoya dönüştü!  Derbiye 6 dev birden geliyor Galatasaray'ın 'Joker'i piyangoya dönüştü! Derbiye 6 dev birden geliyor Haberi Görüntüle

DÜNYA FUTBOL GÜNÜ BUGÜN MÜ, NE ZAMAN?

Dünya Futbol Günü, 25 Mayıs'ta kutlanacak. Bu özel gün, futbolseverlerin dünya genelinde bir araya gelerek futbolun heyecanını ve önemini kutladığı bir etkinlik olarak biliniyor.

25 Mayıs'ın Dünya Futbol Günü olarak belirlenmesinin esas  sebebi, 1924'te Paris'te düzenlenen Yaz Olimpiyat Oyunları sırasında tüm bölgelerin temsil edildiği tarihin, 2024'te 100. yıl dönümüne denk gelmesidir. Bu anlamlı tarih, uluslararası futbolun köklü geçmişine bir saygı duruşu niteliği taşımaktadır.

TFF 1. Lig'de play-off heyecanı devam ediyor! İşte eşleşen takımlar TFF 1. Lig'de play-off heyecanı devam ediyor! İşte eşleşen takımlar Haberi Görüntüle

BM DÜNYA FUTBOL GÜNÜ İLAN ETTİ

BM tarafından paylaşılan karar mektubunda, "sporun sürdürülebilir kalkınmada önemli bir kolaylaştırıcı olduğu" teyit edilirken, "barışın gerçekleştirilmesine, hoşgörü ve saygının teşvik edilmesine ve toplumsal cinsiyetin güçlendirilmesine" katkısının vurgulandığı ifade edildi.

Mektupta, futbolun uluslararası yönetim organı FIFA'nın yanı sıra, bölgesel ve ulusal futbol federasyonlarıyla ilgili derneklerin de oyunun tanıtılmasında önemli bir rol üstlendiğine dikkat çekildi.

Karar mektubunda, 25 Mayıs'ta tüm uluslar, BM organları, uluslararası organizasyonlar, sivil toplum örgütleri ve özel sektörün, ulusal öncelikler doğrultusunda Dünya Futbol Günü'nü kutlamaya ve futbolun avantajlarını herkes için yaymaya davet edildiği belirtildi.

Habere Tepki Ver

1

0

0

0

0

0

0

0

İbrahim TURNA

TRHaber.com - Spor


Loading