Yandex Metrica

Barcelona küme düşme tehlikesiyle karşı karşıya!

Barcelona küme düşme tehlikesiyle karşı karşıya!

Hakem Teknik Kurulu'nun eski başkan yardımcısı Jose Maria Enriquez Negreira'nın sahip olduğu şirkete ödeme yaptığı ortaya çıkan Barcelona'nın suçlu bulunması halinde küme düşme ihtimali bulunuyor.

Spor

23.01.2024, 20:29

LaLiga kurumunun ortaya çıkardığı skandaldan sonra Barcelona'nın, İspanya Futbol Federasyonu'na bağlı Hakem Teknik Kurulu'nda bir dönem başkan yardımcısı olan Jose Maria Enriquez Negreira'nın sahibi olduğu şirkete 2016-2018 yılları arasında 1,4 milyon Euro ödediğinin ortaya çıkmasının ardından Katalan ekibi küme düşme ihtimaliyle karşı karşıya.

Fenerbahçe'de sevindiren haber! Djiku ve Joshua King hazırlıklara başladı Fenerbahçe'de sevindiren haber! Djiku ve Joshua King hazırlıklara başladı Haberi Görüntüle

İSPANYA ÇALKALANIYOR!

İspanya basınında manşetlerin konusu: Barcelona. İspanyol basınından yer alan habere göre, 1994-2018 yılları arasında Hakem Teknik Kurulu'nun başkan yardımcısı olarak görev yapan Jose Maria Enriquez Negreira'ya ait olan DASNIL 95 SL adlı şirketin vergi durumuyla ilgili Maliye'nin başlattığı bir soruşturmaya savcılığın da dahil olduğu açıklandı. Söz konusu şirketin, 2016-2018 yılları arasında Barcelona Kulübünden toplamda 1,4 milyon avro ödeme aldığı ancak bunu belgeleyemediği bildirildi.

Avrupa devinden Arda Güler hamlesi!  Arda Güler'in babası ile görüştü Avrupa devinden Arda Güler hamlesi! Arda Güler'in babası ile görüştü Haberi Görüntüle

BARCELONA BAŞKANINDAN AÇIKLAMA

Barcelona başkanı Joan Laporta, İspanyol radyosuna yaptığı açıklamada 2014-2020 yılları arasında Barcelona Kulüp Başkanı olan Josep Maria Bartomeu da söz konusu şirkete ödemelerin en azından 2003 yılından beri yapıldığını bildiğini ve kulüp harcamalarında kesinti yapılması kararıyla birlikte 2018'de bu ödemelerin sonlandırıldığını ifade etti.

Barcelona Kulübü Başkanı Joan Laporta ise konuyla ilgili haberlerin bu dönemde çıkmasının tesadüfi olmadığını ileri sürerek, gerekirse kulübün haklarını korumak için yasal girişimde bulunacaklarını açıklamış ancak tartışmaya yol açan ödemelerle ilgili gazetecilerin sorularını yanıtsız bırakmıştı.

Laporta, dün gazetecilere yaptığı açıklamada, La Liga Başkanı Javier Tebas'ı hedef alarak, "Bay Tebas'a, Barcelona'nın başkanı olmaktan vazgeçme zevkini yaşatmayacağım. Tebas, uzaktan Barcelona'yı kontrol etmeye çalışıyor." dedi.

Beşiktaş'ta bitmeyen kaos! Hayal kırıklıklarıyla dolu sezon Beşiktaş'ta bitmeyen kaos! Hayal kırıklıklarıyla dolu sezon Haberi Görüntüle

KATALAN KULÜBÜ KÜME DÜŞÜRÜLEBİLİR!

İspanya Futbol Federasyonu da konuyla ilgili soru başlatırken Katalan ekibinin suçlu bulunması halinde küme düşürülme ihtimali de bulunuyor.

La Liga'ya bağlı 42 kulüpten 40'ının (Real Madrid ve Barcelona hariç) imzasıyla dün yaptığı yazılı açıklamada, hakemlerle ilgili bilgi almak amacıyla Barcelona'nın ödeme yaptığı iddialarının "son derece ciddi olduğu" vurgulandı. Hakemlerle ilgili herhangi bir şekilde dışarıdan ödeme yapılmasına karşı çıktıklarını, Barcelona'nın karıştığı olayları reddettiklerini ve iddialar karşısında büyük endişe duyduklarını belirten La Liga kulüpleri, kamuoyunda "Negreira davası" olarak adlandırılan hakem skandalıyla ilgili usulsüzlükleri açığa çıkarmak için aktif olarak çalışma sözü verdi.

RFEF, söz konusu iddialarla ilgili soruşturma yürütürken, mevcut disiplin yönetmeliğine göre, çıkar sağlamak için hakemlere para ödediği tespit edilmesi halinde Barcelona'ya para cezasının yanı sıra küme düşürülme hatta 5 yıla kadar liglerden men edilme cezası da verilme ihtimali bulunuyor.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading