Yandex Metrica

Avrupa basını İstanbul Park'taki Formula 1'i konuştu!

Avrupa basını İstanbul Park'taki Formula 1'i konuştu!

Son dakika haberleri... İstanbul Park'ta yapılan ve Mercedes pilotu Valtteri Bottas'ın kazandığı Formula 1 Turkish GP Avrupa'da gündem oldu.

Spor

23.01.2024, 18:06

İstanbul'da yapılan formula 1 yarışı İtalya ve İngiltere olmak üzere Avrupa'da geniş yankı buldu.

Lewis Hamilton'un hayal kırıklığı yaratarak kazanamaması ve aynı takımdan Finlandalı pilot Bottas'ın zaferi ses getirdi.

Süper Lig heyecanı devam ediyor! İşte 32. hafta programı... Süper Lig heyecanı devam ediyor! İşte 32. hafta programı... Haberi Görüntüle

HAMİLTON ÜLKESİNDEN TEPKİ GÖRDÜ

İngiltere'de yapılan haberlerde İstanbul Park'ta yarış sırasında yaşanan hava koşullarının, pilotların derecesinde önemli rol teşkil ettiği görüşü ön plana çıkarıldı.

İngiliz basınından BBC, Hamilton'ın yarış sırasında takımı Mercedes'in lastik değişimi çağrısını reddederek pit alanına gitmemesini eleştirerek, "Lewis Hamilton, Mercedes'i dinlemeyerek lastik değişimini geç yaptı ve muhtemel podyum veya yarışı kazanma şansını eliyle itti." değerlendirmesinde bulundu.

"Hamilton'ın hatası, İstanbul'da beşincilikle sonuçlandı" başlığını kullanan Daily Mail gazetesi ise "Sinirlerine hakim olamayan Hamilton, takımının pit alanına girme çağrısını dinlemeyerek dünya şampiyonluğu mücadelesinde ağır bir yara aldı." görüşünü okuyucularıyla paylaştı.

Okan Buruk'un eli kuvvetlendi! Serge Aurier ilaç gibi geldi Okan Buruk'un eli kuvvetlendi! Serge Aurier ilaç gibi geldi Haberi Görüntüle

MARCA: YAĞMUR YARIŞA DAMGA VURDU

İspanyol basınında, yarışla ilgili haberlerde, İspanyol pilotlar Sainz ve Fernando Alonso'nun yanı sıra ıslak pist, Hamilton ile Verstappen arasındaki liderlik mücadelesi öne çıkarıldı.

Haberlerde, İspanyol pilotlardan Alonso'nun "kötü gününde olduğu", 19'uncu sıradan başlayıp 8'inci olan Sainz'ın ise "ışıldayan bir pilotluk" örneği sergilediği belirtildi.

"Bottas festivali ama yeni lider Verstappen" ifadesini başlığına çıkaran Marca gazetesi, "Türkiye Grand Prix'sine, bitmek bilmeyen, 58 turun her birinde gerginliği tırmandıran, hiç durmayan ince yağış damgasını vurdu." diye yazdı.

El Pais ise "Bu sezon Formula 1 Dünya Şampiyonluğu'nu kazanmaya aday Verstappen ve Hamilton'ın olağanüstü kazanma hırslarının, İstanbul'da bir kez daha ortaya çıktığını" vurguladı.

"Herkesin zevkine göre yağmur yağmıyor" başlığını atan AS gazetesi, "Yağış, fırtınalı bir 2021 sezonunun geçtiği Formula 1'de iki sürücünün şampiyonluğu kazanmak için kelimenin tam anlamıyla her şeyi yapmaya hazır olduğunu ortaya koydu." değerlendirmesinde bulundu.

Mercedes pilotu Valtteri Bottas'ın bu yılki ilk galibiyetini aldığını ve bunun muhtemelen son olacağını yazan AS, şampiyonluk yarışı için "Verstappen, Hamilton'a karşı puan toplamanın peşine düştü ve liderliği 6 puan farkla yeniden ele geçirdi." değerlendirmesini yaptı.

15 Nisan Galatasaray'ın maçı bu akşam mı? Galatasaray neden maç oynamadı? 15 Nisan Galatasaray'ın maçı bu akşam mı? Galatasaray neden maç... Haberi Görüntüle

İTALYA BASINI NE DEDİ?

La Gazzetta dello Sport, "Bottas kazanıyor, Max kazanıyor" başlığıyla verdiği haberde, "Bottas, yarıştaki zaferinin yanı sıra 58 tur boyunca Verstappen'i arkasında tutmayı başararak rakibinin daha fazla puan elde etmesine engel olmayı başardı." diye yazdı.

Haberde, Verstappen'in sonuçtan memnun olduğu, şampiyonluk rakiplerinden Hamilton'ın pite girmeme kararının ardından Mercedes'in durumu riske atmak istemediği ve Büyük Britanyalı sürücünün beşincilikte kaldığı belirtildi.

Gazete, İtalyan ekibi Ferrari'nin pilotu Leclerc'in 3. sırada başladığı yarışta podyum şansını kaçırdığına dikkati çekerek, "Buna rağmen Leclerc ve Sainz, performanslarıyla 2021'in en tatmin edici sonucunu aldı." şeklinde görüş belirtti.

Corriere dello Sport da yağışın yarışın sonucunu etkilediğini belirttiği haberinde, Bottas ile Red Bull pilotu Sergio Perez'in, zorlu Türkiye Grand Prix'sinin başarılı isimleri olduğunu yazdı.

Gazete, Ferrari'nin aracında denediği yeni motor sistemiyle yarışın başrolünde yer aldığını ve gelecek yıl için umut vadettiğini de vurguladı. Haberde, yarış içinde Ferrari'nin Leclerc'e uyguladığı taktiğin, planladığı gibi gitmediği, Sainz'ın ise yarış içinde etkileyici bir geri dönüşe imza attığı kaydedildi.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading