Yandex Metrica

Son dakika... YSK DEM Parti'nin itirazını kabul etti: Van'da mazbata Abdullah Zeydan'a verilecek

Son dakika... YSK DEM Parti'nin itirazını kabul etti: Van'da mazbata Abdullah Zeydan'a verilecek

Yüksek Seçim Kurulu, DEM Parti'nin itirazını kabul etti. Mazbata Van Büyükşehir Belediye Başkan adayı Abdullah Zeydan'a verilecek.

Gündem

18.04.2024, 23:07

Yüksek Seçim Kurulu, DEM Parti'nin itirazını kabul etti. Mazbata Van Büyükşehir Belediye Başkan adayı Abdullah Zeydan'a verilecek.

Van İl Seçim Kurulu, seçilme hakkı geri alınan Abdullah Zeydan'ın yerine AK Parti adayı Abdulahat Arvas'ı belediye başkanı olarak belirlemiş, DEM Parti buna itiraz etmişti.

Onur duyduk! Hamas'tan Devlet Bahçeli açıklaması: Asil Türk halkının... Onur duyduk! Hamas'tan Devlet Bahçeli açıklaması: Asil Türk halkının... Haberi Görüntüle

MAZBATA AK PARTİLİ ARVAS'A VERİLMİŞTİ

Yüksek Seçim Kurulu, Halkların Eşitlik ve Demokrasi Partisi'nin (DEM Parti) itirazını kabul etti ve mazbatanın Abdullah Zeydan'a verilmesini kararlaştırdı. Oysa Van İl Seçim Kurulu Başkanlığı, Abdullah Zeydan'ın "seçime yeterliliği olmadığı" gerekçesiyle "seçilmemiş sayılmasına" ve sonraki en çok oy alan ve seçilme yeterliliğine sahip ikinci sıradaki adaya mazbatanın teslim edilmesine karar vermişti. Bu karara itiraz eden DEM Parti, konuyu YSK'ya taşımıştı. 

DEM Parti'nin itirazını kabul eden Yüksek Seçim Kurulu, 7'e karşı 4 oyla mazbatanın Abdullah Zeydan'a verilmesine karar verdi. Kararın ardından YSK önünde açıklama yapan DEM Parti YSK Temsilcisi Mehmet Rüştü Tiryaki, karardan duydukları memnuniyeti dile getirdi ve "Yüksek Seçim Kurulu'nun kararları bildiğiniz gibi kesin. Herhangi bir itiraz olanağı yok. Anayasa Mahkemesi denetimine de tabii değil. Dolayısıyla başvurulacak başka bir makam olmadığı için mazbata Abdullah Zeydan'a verilecek." ifadelerini kullandı.

Milli Savunma Bakanı Güler'den F-16 cevabı: 'Yakında hepsini öğreneceksiniz' Milli Savunma Bakanı Güler'den F-16 cevabı: 'Yakında hepsini öğreneceksiniz' Haberi Görüntüle

VAN'DA VE DİĞER ŞEHİRLERDE OLAYLAR ÇIKMIŞTI

31 Mart Mahalli İdareler Seçimleri'nde Van'da DEM Parti'den Abdullah Zeydan Büyükşehir Belediye Başkanı seçilmiş fakat Van İl Seçim Kurulu, Zeydan'ın seçilme yeterliliğine sahip olmadığından seçilmemiş sayılmasına, sonraki en çok oy alan ve seçilme yeterliliğine sahip ikinci sıradaki adaya mazbatanın verilmesine oy çokluğu ile karar verilmişti. Bu nedenle mazbata AK Parti'nin adayı Abdullah Arvas'a verilmişti. Bunun üzerine çeşitli şehirlerde sokağa çıkan DEM Partililer polise saldırmış ve sokakları adeta savaş alanına döndürmüştü. 

 

Habere Tepki Ver

0

0

1

0

0

0

0

0

İdris Kartal

TRHaber.com - Gündem


Loading