Yandex Metrica

Son dakika... Dışişleri Bakanı Hakan Fidan: 'Cumhurbaşkanı Erdoğan onayladı, İsrail'e bir dizi tedbir uygulama kararı aldık'

Son dakika... Dışişleri Bakanı Hakan Fidan: 'Cumhurbaşkanı Erdoğan onayladı, İsrail'e bir dizi tedbir uygulama kararı aldık'

Dışişleri Bakanı Fidan, Türkiye'nin İsrail'in Gazze Şeridi'ne havadan yardım girişimini engellediğini ve bu ülkeye karşı yeni tedbirler alınacağını söyledi. Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın onayladığı tedbirler kısa süre içinde kamuoyuyla paylaşılacak.

Gündem

23.04.2024, 14:25

Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, Türkiye'nin İsrail'in Gazze Şeridi'ne havadan yardım girişimini engellediğini ve bu ülkeye karşı yeni tedbirler alınacağını söyledi. Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın onayladığı tedbirler kısa süre içinde kamuoyuyla paylaşılacak.

Hakan Fidan şu ifadeleri kullandı:

Uluslararası Adalet Divanının İsrail'le ilgili aldığı bir ara karar var. Şimdiye kadar sessiz kalan Birlemiş Millerler Güvenlik Konseyi bile İsrail'in ateşkes ilan etmesine hükmetti. Buna rağmen İsrail saldırıları ramazan ayı boyunca devam etti. Bu insanlık dışı tutum Müslümanlar başta olmak üzere tüm dünya dünya kamuoyunun vicdanını yaralamaya devam etmektedir. 

Son dakika... Valiliklerden peş peşe yasak kararı: 7 ilde gösteri ve yürüyüşler kısıtlandı Son dakika... Valiliklerden peş peşe yasak kararı: 7 ilde gösteri... Haberi Görüntüle

"İSRAİL'E KARŞI ORTAK TUTUM ALINMASI İÇİN ÇABALADIK"

Biz olayların başladığı ilk günden itibaren yaşananlara tepkisiz kalmadık. Sayın cumhurbaşkanımızın liderliğinde en doğru ve cesur tavrı takındık, Filistinli kardeşlerimizin yanında olduk. Uluslararası toplumun ve İslam ülkelerinin İsrail'e karşı ortak bir tutum alması için çaba harcadık. Bu konuda da başarılı olduk. 

Bugün tüm dünya İsrail makamlarının adalet önünde hesap vereceği günü iple çekiyor. Tarihte ilk kez İsrail'i herkes kınıyor, işlediği suçları herkes lanetliyor. Ayrıca Gazze'deki kardeşlerimize insani yardım ulaştırmak için yoğun bir çaba harcıyoruz. Deniz ve hava yoluyla Gazze'ye ulaştırmak üzere Mısır'a ilettiğimiz yardımlarımız 42 bin tonu geçti. Bugün itibarıyla Gazze'ye en çok yardım gönderen ilk iki ülkeden biriyiz. Dokuzuncu yardım gemimiz yolda. 

Survivor All Star 2024 şampiyonluk ödülü ne kadar? Survivor'da şampiyon kaç para ödül alacak? Survivor All Star 2024 şampiyonluk ödülü ne kadar? Survivor'da şampiyon... Haberi Görüntüle

"YARDIM BAŞVURUMUZU İSRAİL KABUL ETMEDİ"

Bildiğiniz üzere bir süredir Ürdün üzerinden de insani yardımlar paraşütlerle Gazze'ye ulaştırılmaktaydı. Biz de hava kuvvetlerimize ait kargo uçaklarıyla bu insani yardım operasyonuna dahil olma talebimizi iletmiştik. Ürdün makamlarınca olumlu karşılanan bu talebimizin İsrail tarafından reddedildiğini bugün öğrendik. İsrail'in açlıkla boğuşan Gazzelilere havadan yardım girişimimizi engellemesinin hiçbir bahanesi olamaz. 

Bu durum karşısında biz de İsrail'e yönelik bir dizi yeni tedbir almayı kararlaştırdık. Sayın Cumhurbaşkanımız tarafından onaylanan bu tedbirler gecikmeksizin adım adım hayata geçirilecektir. Bu redbirler ilgili kurumlarımız tarafından kamuoyuyla paylaşılacaktır. İsrail ateşkes ilan edene kadar ve insani yardımların Gazze'ye kesintisiz biçimde ulaşmasına izin verene kadar bu tedbirlerimiz devam edecektir." 

Numan Kurtulmuş'tan AK Parti'ye anayasa ziyareti: Yeni anayasa içeriği için tarih verdi Numan Kurtulmuş'tan AK Parti'ye anayasa ziyareti: Yeni anayasa içeriği için... Haberi Görüntüle

TÜRKİYE GAZZE'YE YARDIMDA İLK SIRADA

İsrail Savunma Bakanlığına bağlı Bölgelerdeki Hükümet Faaliyetleri Koordinatörlüğünün (COGAT) güncellediği verilere göre Türkiye, İsrail'in tüm engellemelerine rağmen yüzde 26'lık insani yardım oranıyla BAE'yle birinciliği paylaştı. Türkiye, daha önce yüzde 23'le ikinci sırada bulunuyordu. Türkiye böylece yardım oranını artırarak BAE'nin yardım oranını yakalamış oldu. Türkiye ve BAE'yi Suudi Arabistan yüzde 15'lik insani yardım oranıyla takip ediyor. Suudi Arabistan'ın ardından ise yüzde 7 ile Katar geliyor. Türkiye'nin sağlıkla ilgili yardımları da devam ediyor. Gazze Şeridi'ne girimesine izin verilen toplam 74 ambulansın 7'si Türkiye tarafından bağışlandı. Türkiye, Mısır ve BAE koordinasyonunda 3 bin 204 hasta ve yaralının yanlarında 725 refakatçiyle ülke dışında tedavi edilmek üzere Gazze Şeridi'nden tahliye edilmesine önayak oldu. 

Habere Tepki Ver

0

0

1

0

0

0

0

0

İdris Kartal

TRHaber.com - Gündem


Loading