Yandex Metrica

Son dakika... Cumhurbaşkanı Erdoğan, Hamas Başkanı Heniyye ile görüştü

Son dakika... Cumhurbaşkanı Erdoğan, Hamas Başkanı Heniyye ile görüştü

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Hamas Siyasi Büro Başkanı Heniyye ile telefonda görüştü. Görüşmede, Gazze'deki çatışmaların ve şiddetin sona erdirilmesi için ortaya konan çabalar ele alındı.

Gündem

18.05.2024, 16:41

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Hamas Siyasi Büro Başkanı İsmail Heniyye ile telefonda görüştü. Görüşmede, Gazze'deki çatışmaların ve şiddetin sona erdirilmesi için ortaya konan çabalar ele alındı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda Hamas Siyasi Büro Başkanı İsmail Heniyye ile telefonda görüştüğünü duyurdu. Kabine toplantısından önce yapılan görüşmede Gazze'deki çatışmaların ve şiddetin sona erdirilmesi için ortaya konan çabalar ele alındı. Erdoğan, görüşmede, Hamas'ın ara buluculardan aldığı ateşkes önerisini onaylamasını değerlendirdiklerini kaydetti. Görüşmede, Hamas'ın, Türkiye'nin telkinleri ile verdiği kararı olumlu bulduğunu dile getiren Erdoğan, "İsrail'in de kalıcı ateşkes için adım atması gerektiğini vurguladık. Batılı ülkeler başta olmak üzere tüm tarafları, ateşkes için İsrail'e gereken baskıyı yapmaya çağırıyorum." ifadelerini kullandı.

ERDOĞAN KABİNE TOPLANTISI SONRASI KONUŞTU

Erdoğan, Kabine toplantısı sonrası yaptığı açıklamada "Bizim telkinlerimizle Hamas'ın ateşkesi kabul ettiğini açıklamasından memnuniyet duyduk. Aynı adım İsrail tarafından da atılmalıdır. Biz dostlarımızın sayısını artırmanın peşindeyiz." demişti.

HAMAS ATEŞKES TEKLİFİNİ KABUL ETTİ

Hamas Hareketi Siyasi Büro Başkanı İsmail Heniyye, Katar ve Mısır'a, Gazze Şeridi'nde ateşkes anlaşmasına ilişkin önerilerini onayladığını bildirmişti. Hamas'ın internet sitesinden yapılan açıklamada Heniyye'nin Katar Başbakanı Şeyh Muhammed bin Abdurrahman Al Sani ve Mısır İstihbarat Başkanı Abbas Kamil ile telefon görüşmesi yaptığını ve kendilerine ateşkes anlaşması ile ilgili sundukları önerileri Hamas Hareketi'nin onayladığı duyuruldu.

İSRAİL İNCELEYECEK

İsrail ordu sözcülüğünden yapılan açıklamada ise Mısırlılarla tartışılan anlaşmanın farklı olduğu iddia edildi. Hamas'ın farklı bir belgeye onay verdiği belirtilen açıklamada Hamas, aldatmaca yapmakla suçlandı.

Bu arada İsrailli bir yetkili Hamas'ın kabul ettiği anlaşmanın detaylarını beklediklerini söyledi. İsrail Devlet Televizyonu KAN’a konuşan İsrailli bir yetkili, Hamas’ın Katar ve Mısır'a, Gazze Şeridi'nde ateşkes anlaşmasına ilişkin önerilerini onaylamasına dair açıklamada bulundu.

Habere göre, İsrailli yetkili, Hamas'ın duyurusunun ayrıntılarını beklediklerini ve "Hamas’ın yanıtını inceleyeceklerini" kaydetti.

İsrailli yetkili ayrıca, "Hamas'ın neyi kabul ettiğini ve neyi kabul etmediğini anlamaya çalışacağız." ifadelerini kullandı.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0

Yorumlar (0)

İdris Kartal

TRHaber.com - Gündem


Loading