Yandex Metrica

Son dakika... Cumhurbaşkanı Erdoğan: 'Arnavutluk'un FETÖ ile mücadeledeki hassasiyetini biliyoruz'

Son dakika... Cumhurbaşkanı Erdoğan: 'Arnavutluk'un FETÖ ile mücadeledeki hassasiyetini biliyoruz'

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Türkiye'ye ziyarette bulunan Arnavutluk Başbakanı Edi Rama'yla ortak basın toplantısında konuştu. Erdoğan, 'Arnavutluk'un FETÖ ile mücadeledeki hassasiyetini biliyoruz. Örgütle mücadelemiz artarak sürecek.İlişkilerimizi zehirlemek için her yolu deneyen şer şebekesine fırsat vermeyeceğiz, mücadelemizi sürdüreceğiz.' dedi.

Gündem

27.02.2024, 01:58

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Türkiye'ye ziyarette bulunan Arnavutluk Başbakanı Edi Rama'yla ortak basın toplantısında konuştu.

Erdoğan'ın açıklamalarından satır başları şöyle: 

Sayın Rama'yı Ankara'da misafir etmekten büyük bir memmuniyet duyuyorum. Geçtiğimiz sene Türkiye ve Arnavutluk arasındaki diplomatik ilişkilerin yüzüncü yıl dönümünü ilan ettik. İmzalanan anlaşmalarla iş birliğimizin zeminini daha da güçlendirdik. Arnavutluk ile ticaret hacmimizi 1 milyar dolara çıkardık. Yeni hedefimizi 2 milyar dolar olarak belirledik. 600'ü aşkın Türk firması ülke ekonomisine destek sağlıyor. Karşılıklı yatırımlarımızı arttırmak ve bağları daha da geliştirmek için çalışmaya devam edeceğiz. Sözümüzü tuttuk 3 ay gibi rekor bir sürede dostluk hastanemizi inşaa ettik. Bugüne kadar olduğu gibi bundan sonra da iyi veya kötü günlerinde Arnavutluk halkının yanlarında olmayı sürdüreceğiz.

Paris olimpiyatlarında Türkiye olacak mı? Paris olimpiyatları ne zaman 2024? Paris olimpiyatlarında Türkiye olacak mı? Paris olimpiyatları ne zaman 2024? Haberi Görüntüle

"FETÖ İLE MÜCADELESİNİ TAKDİR EDİYORUZ"

Arnavutluk'un FETÖ ile mücadeledeki hassasiyetini biliyoruz. Örgütle mücadelemiz artarak sürecek.İlişkilerimizi zehirlemek için her yolu deneyen şer şebekesine fırsat vermeyeceğiz, mücadelemizi sürdüreceğiz.

Sayın Başbakan ile bölgemizde ve dünyada yaşanan gelişmeler hakkında fikir alışverişinde bulunduk. Türkiye ve Arnavutluk iki NATO müttefikidir. Savunma sanayii ve askeri alandaki iş birliğini de derinleştirmek arzusundayız. Arnavutluk'u başarıyla tamamladığı 2022 - 2023 BM Konseyi geçici üyeliğinden ötürü tebrik ediyoruz.

İsrail zulmünü de ele aldık. Gerek UAD gerek BM'de izlenen süreçler bu konudaki haklı tutumuzu net bir şekilde ortaya koymuştur. Arnavutluk'un bu dönemde mazlum Filistin halkıyla sergilediği dayanışma çok önemlidir. Önümüzdeki süreçte yapılacak girişimler kapsamında temasımızı sürdüreceğiz.

Meta Gazoz kimdir, kaç yaşında, nereli? Meta Gazoz kimdir, kaç yaşında, nereli? Haberi Görüntüle

6 ANLAŞMA İMZALANDI

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Arnavutluk Başbakanı Edi Rama huzurunda, iki ülke arasında 6 anlaşma imzalandı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Başbakan Rama başkanlığında Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde "Türkiye-Arnavutluk Yüksek Düzeyli İşbirliği Konseyi Birinci Toplantısı" yapıldı.

Toplantının ardından Erdoğan ve Rama'nın huzurunda iki ülke arasında 6 anlaşma imzalandı. İmzalanan anlaşmalar şöyle:

"- TRT İle Arnavutluk Radyo Televizyonu Arasında İş Birliği Protokolü,

- Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı ile Arnavutluk Cumhuriyeti Medya Ve Enformasyon Ajansı Arasında Medya Ve İletişim Alanında İşbirliğine İlişkin Mutabakat Zaptı,

- Türkiye Cumhuriyeti Hükümeti ile Arnavutluk Cumhuriyeti Bakanlar Kurulu Arasında Ormanların Ve Korunan Alanların Sürdürülebilir Yönetimi Alanında Mutabakat Zaptı,

- Arnavutluk Cumhuriyeti Hükümeti ile Türkiye Cumhuriyeti Hükümeti Arasında Askeri Çerçeve Anlaşması,

- Türkiye Cumhuriyeti Hükümeti ile Arnavutluk Cumhuriyeti Bakanlar Konseyi Arasında Kalkınma İşbirliği ve Arnavutluk'taki TİKA Program Koordinasyon Ofisinin Statüsüne İlişkin Anlaşma,

- Türkiye Cumhuriyeti Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı ile Arnavutluk Cumhuriyeti Turizm ve Çevre Bakanlığı Arasında Çevre Alanında İşbirliğine İlişkin Mutabakat Zaptı."

 

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0

İdris Kartal

TRHaber.com - Gündem


Loading