Yandex Metrica

The Artist (2011) filmi hakkında her şey: Konusu, künyesi, yönetmeni, oyuncu kadrosu... Fragman izle

The Artist (2011) filmi hakkında her şey: Konusu, künyesi, yönetmeni, oyuncu kadrosu... Fragman izle

2011 yapımı Oscar ödüllü The Artist, sinema tutkunlarını cezbetmeye devam ediyor.

Sinema / Dizi

23.01.2024, 18:05

Yıl 1927'dir ve Hollywood en şaşaalı günlerini yaşamaktadır. 

En meşhur sessiz film yıldızı George Valentin (Jean Dujardin), son filmi A Russian Affair'in başarısının tadını çıkarmaktadır. 

Gala gecesinde, gösteri dünyasına girmenin yollarını arayan Peppy Miller'la (Berenice Bejo) çarpışır. Peppy Miller, sonrasında George'un yeni filminde rol almayı başarır, ikilinin arasında bir yakınlaşma olur. 

Kısa süre sonra teknolojik bir gelişme sinema endüstrisini tamamen değiştirir; sinemaya ses gelmiştir. Sesli filmler çekilmeye başlanır; Peppy'nin kariyeri hızla yükselişe geçerken George'unki düşüştedir. 

Artist, siyah beyaz, sessiz bir film ve 1920'lerde pek çok filmde kullanılan 1:33:1 çerçeve oranında çekilmiş. Diyaloglar araya giren yazılarla veriliyor ve Ludovic Bource'un caz müzikleri film boyunca izleyiciyi etkilemeye devam ediyor. 

Tamamıyla sessiz film  döneminin klasik üslubuyla çekilen film, Sunset Bulvarı tarzı büyük malikaneler ve Peppy'nin Greta Garbo'nun ünlü repliğini tekrarladığı "Yalnız kalmak istiyorum" cümlesi gibi Hollywood aleminin ilk yıllarına dair göndermelerle dolu. 

Oyuncular sessiz sinema döneminin unutulan tekniklerinden faydalanarak kendilerini mimik ve jestlerle ifade ediyor. 

Valentin'in çekime hazırlanırken Douglas Fairbank ve John Gilbert'in duruşunu ve tavrını takınmaya çalıştığı sahneye dikkat edin. 

Bejo, ister evde çarliston dansı yaparken ister gizlice sevdiği adam için ağlarken olsun, göründüğü her sahnede aynı şekilde ışık saçıyor. 

Artist sessiz sinemayla alay etmiyor ya da izleyiciye ironiyle göz kırpmıyor. Film mükemmel oturmuş tarzı ve önce hafif ve eğlenceli başlayıp sonra birden kederli anların yaşandığı sürükleyici hikayesiyle izleyiciyi kazanmayı başarıyor. 

Kelimelerden çok eylemlerin önemli olduğu günlere saygı duruşu niteliğindeki Artist, çok hoş ve güçlü bir film. Ve Toto'dan bu yana en iyi köpek performansına sahip. 


Harry Potter filmini yönetmen Nuri Bilge Ceylan çekseydi ne olurdu? O fotoğraflara kahkaha attıran yorumlar Harry Potter filmini yönetmen Nuri Bilge Ceylan çekseydi ne olurdu?... Haberi Görüntüle

THE ARTIST (2011) FRAGMANI


Harry Potter filmini yönetmen Nuri Bilge Ceylan çekseydi ne olurdu? O fotoğraflara kahkaha attıran yorumlar Harry Potter filmini yönetmen Nuri Bilge Ceylan çekseydi ne olurdu?... Haberi Görüntüle

FİLMİN KÜNYESİ

  • ÜLKE: Fransa
  • YÖNETMEN: Michel Hazanavicius
  • YAPIMCI: Thomas Langmann
  • SENARYO: Michel Hazanavicius
  • GÖRÜNTÜ YÖNETMENİ: Guillaume Schiffman
  • MÜZİK: Ludovic Bource
  • OYUNCULAR: Jean Dujardin, Berenice Bejo, John Goodman, James Cromwell, Penelope Ann Miller
  • OSCAR ÖDÜLÜ: Thomas Langmann (en iyi film), Jean Dujardin (erkek oyuncu), Michel Hazanavicius (yönetmen), Ludovic Bource (özgün müzik), Mark Bridges (kostüm)
  • OSCAR ADAYLIKLARI: Berenice Bejo (yardımcı kadın oyuncu), Michel Hazanavicius (senaryo)
  • CANNES FİLM FESTİVALİ: Jean Dujardin (erkek oyuncu)

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading