Yandex Metrica

'Şafak Vakti' filminden ilk görseller!

'Şafak Vakti' filminden ilk görseller!

FETÖ'nün 15 Temmuz darbe girişimine karşı Türk milletinin verdiği mücadeleyi anlatan "15/07 Şafak Vakti" filminden set arkası ilk kareler geldi.

Sinema / Dizi

23.01.2024, 17:38

Fetullahçı Terör Örgütü (FETÖ) mensuplarının 15 Temmuz darbe girişimi ve milletin direnişi "15/07 Şafak Vakti" filmiyle beyaz perdeye taşınıyor. Volkan Kocatürk'ün yönettiği ve gerçek hikayelerden esinlenen film, Çengelköy'de pastane işleten Cevdet ve çocuklarının hikayesini konu ediniyor. 

Dev prodüksiyonlarla çekilen, güçlü oyuncu kadrosuna sahip film, çarpıcı hikayesi ve müzikleriyle dikkat çekiyor. Filmin tanıtım çalışmaları hızlanırken, ilk görseller de yayınlandı.

Harry Potter filmini yönetmen Nuri Bilge Ceylan çekseydi ne olurdu? O fotoğraflara kahkaha attıran yorumlar Harry Potter filmini yönetmen Nuri Bilge Ceylan çekseydi ne olurdu?... Haberi Görüntüle

15/07 ŞAFAK VAKTİ FİLMİNİN KONUSU

Pastane işleten Cevdet, siparişleri yetiştirmeye çalışırken köprüde bir anda darbecilerle karşı karşıya gelir. Cevdet'in yolu, o sırada işine geç kalan güvenlik görevlisi Güray ve kızı ile birlikte köprüde sıkışıp kalan Mustafa ve diğer vatandaşlarla kesişir.

O sırada Cevdet'in oğlu Yusuf da Çengelköy'de mahalle sakinleri ve güvenlik güçleriyle birlikte darbecilere karşı mücadele vermektedir. Doktor Aysel ise hastanede sabaha kadar darbeciler tarafından vurulan vatandaşları kurtarmak için çaba içerisindedir.

Harry Potter filmini yönetmen Nuri Bilge Ceylan çekseydi ne olurdu? O fotoğraflara kahkaha attıran yorumlar Harry Potter filmini yönetmen Nuri Bilge Ceylan çekseydi ne olurdu?... Haberi Görüntüle

ŞAFAK VAKTİ FİLMİ OYUNCULARI

Filmde pastaneci Cevdet'i Erkan Petekkaya canlandırıyor. Filmde usta oyuncuya Baran Bölükbaşı, Tugay Mercan, Nazan Diper, Serkan Ercan, Aslıhan Karalar, Ferhat Yılmaz, Doğa Özüm, Deniz Bolışık ve Hatice Sibel Aytan eşlik ediyor. 

TÜRKİYE'DEKİ EN BÜYÜK DEKOR HAZIRLANDI

Filmin yapımcılığını Rafadan Hayat Film, ortak yapımcılığını ise TRT üstleniyor.  Şafak Vakti'nin Kasım 2020'de başlayan hazırlıklarında Türkiye'nin en büyük kapalı dekoru inşa edildi. 15 Temmuz Şehitler Köprüsü ve Çengelköy, 12 biner metrekarelik alana inşa edildi. Film için toplamda 24 bin metrekare kapalı alan dekor hazırlandı.

40 gün süren dekor çalışmalarının ardından filmin çekimleri 15 Mart'ta başladı. 8 hafta süren çekimlerde 150 kişilik ekip ve 7 bin 500 oyuncu görev aldı. 1250 aksesuar, tank ve askeri kamyon kullanıldı. 

Şafak Vakti, uluslararası bir dağıtım ve tanıtım kampanyasıyla gösterime girecek. Türkiye genelinde 390 sinema salonunda 15 Temmuz Perşembe günü izleyici ile buluşacak.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading