Yandex Metrica

Ortanca nerede? Hava Muhalefeti filmi Ortanca hangi ilde? Ortanca gerçekte var mı?

Ortanca nerede? Hava Muhalefeti filmi Ortanca hangi ilde? Ortanca gerçekte var mı?

Netflix'te gösterime giren başrollerinde Ali Sunal ve Doğa Rutkay'ın yer aldığı Hava Muhalefeti filmi konusu kadar çekimlerinin yapıldığı yerlerle de ilgiyi üzerine çekmeyi başardı. Ortanca kentinden milletvekili seçilmeye çalışan Cemil'in hikayesine odaklanan dizi Netflix'in en çok izlenen yapımları arasına adını yazdırdı. Film izleyicileri ise Ortanca nerede? Hava Muhalefeti filmi Ortanca hangi ilde? Ortanca gerçekte var mı? sorularını sormaya başladı. İşte Ortanca şehriyle ilgili detaylar...

Sinema / Dizi

18.05.2024, 23:15

Hava Muhalefefi filmi Netflix'te gösterime girdi. Kısa sürede platformun en çok izlenen filmleri arasına giren Hava Muhalefeti milyonlarca hesap tarafından izlendi. Hava Muhalefeti filminde Ortanca kentinden seçime girmek isteyen ve sçimleri kazanmak için her yolun mübah olduğunu düşünen Cemil ve karısı Hatice'nin hikayesini anlatıyor. Ortanca nerede? Hava Muhalefeti filmi Ortanca hangi ilde? Ortanca gerçekte var mı? soruları ise filmi izleyenler tarafından sıkça soruluyor. İşte Ortanca hakkında detaylar...

ORTANCA NEREDE?

Hava Muhalefeti filminde Ortanca şehri fabrikalar ile havası ve suyu kirletilen bir şehir olarak gösteriliyor. Ortanca şehri filmde semboliktir. Filmde adı geçen Ortanca şehri gerçeke yoktur.

HAVA MUHALEFETİ ORTANCA HANGİ İLDE?

Ülkemizde Ortanca ise Düzce ilinin Akçakoca ilçesine bağlı bir köydür. Filmde adı geçen Ortanca sembolik bir isimdir. Film çekimleri İstanbul'da yapılmıştır. Türkiye'de Ortanca adında bir şehir bulunmuyor. Muğla'da Ortaca adlı ilçe vardır. Düzce'de ise Ortanca adlı köy vardır.  Düzce Akçakoca ilçesine bağlı Köyün adı, 1831 ve 1928 yılı kayıtlarında Ketmenli olarak geçmektedir. Köy, Düzce il merkezine 42 km, Akçakoca ilçe merkezine 3 km uzaklıktadır.

HAVA MUHALEFETİ KONUSU NEDİR?

Hava Muhalefeti, bir hafta sonu kaçamağı yapmak için bindikleri uçakta kendilerini beklenmedik olayların içinde bulan Cemil ve Gözde'nin hikayesini konu ediyor. Milletvekili adayı olan Cemil Yıldırım, sevgilisi Gözde ile güzel bir hafta sonu kaçamağı planlar. Ancak küçük bir kaçamak olarak düşündükleri tatilleri, Bodrum uçağındaki yerlerini almalarıyla eğlenceli bir yolculuğa dönüşür. Hem Cemil ve Gözde, hem de uçaktaki diğer yolcular, kendilerini bekleyen sürprizden habersisz kahkaha dolu bir yolculuğa başlar.

HAVA MUHALEFETİ OYUNCULARI

Ali Sunal
CEmil Yildirim

Doga Rutkay
Hatice Yildirim

Ege Kökenli
Gözde

Aziz Aslan
Burak Hakki

Kadir Polatçi
Mazlum Çimen

Ünal Yeter
Ali Yogurtcuoglu

Kemal Uçar
Mekin Sezer

Bülent Seyran
Serkan Atar

Gökhan
Kerem Atabeyoglu

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading