Yandex Metrica

Kulüp dizisindeki Selim Songür gerçekte Erol Büyükburç mu?

Kulüp dizisindeki Selim Songür gerçekte Erol Büyükburç mu?

Netflix'in yeni Türkiye orijinali yapımlarından Kulüp dizisi, büyük ses getirmeyi başardı. Dizinin gerçek bir hikayeden uyarlandığı öğrenilirken, Salih Bademci'nin canlandırdığı Selim Songür karakteriyle ilgili çok konuşulacak bir iddia ortaya atıldı.

Sinema / Dizi

26.04.2024, 16:54

Netflix'in Sefarad Yahudileri'ni konu alan Kulüp dizisinin yankıları devam ediyor. 1950'li yıllarda geçen dizi, atmosferi, hikayesi ve oyuncu kadrosuyla adından söz ettiriyor. Platformun en başarılı Türkiye yapımlarından biri olarak görülmeye başlanan Kulüp, ülkemizde Netflix en çok izlenenler zirvesine yerleşti. 

1950'li yıllarda geçen dizinin atmosferinin oldukça başarılı yansıtılması, hatta Sefarad Yahudilerinin unutulmaya yüz tutmuş Ladino dilinin mükemmele yakın kullanılması da dikkat çekiyor. 

Dizinin 2. sezonu merak edilirken Netflix, 2. kısımdan bir fragman paylaşarak yayınlanacağı tarih açıklandı. Fragmanda Selim Songür karakteriyle ilgili birçok detay dikkat çekiyor. 

Yayınlandığı günden bugüne gündemden düşmeyen Kulüp'le ilgili çok konuşulacak bilgiler ortaya çıktı. Tarihi Maksim Gazinosu'nun sahibi Fahrettin Aslan'ın oğlu Sacit Aslan, dizideki "Kulüp İstanbul"un gerçek hikayesini anlattı. Kulüp'te yer alan kişilerin gerçekte yaşadığını söyleyen Aslan, bu karakterlerle ilgili dikkat çeken açıklamalarda bulundu.

"FISTIK İSMET ASLINDA FINDIK İSMET'Tİ"

Dizide "Kulüp İstanbul" olarak geçen yerin gerçekte Maksim Gazinosu olmadığını söyleyen Sacit Aslan, karakterlere ilişkin şunları söyledi:

"Gökçe Bahadır'ın canlandırdığı Matilda'nın esas ismi de Matilda'ydı. Maksim Gazinosu'nun kulislerinde artistlerin giyinmesine yardım eden, odaların bakımını yapan, elbiseleri ütüleyen, onların işlerini yapan biriydi. Aysel, zaman zaman dizide Raşel olarak geçen, İsmet'in Aysel diye hitap ettiği kişi Matilda'nın kızı. Buraya kadar doğru. Biz Raşel olarak bilmiyoruz, Aysel olarak biliyoruz.

İsmet de Aysel'le bir beraberliği olan, ondan da Rana diye bir kızı olan kişi. Birkaç kez kuliste Rana ile karşılaşmıştım. Dizinin yazarları arasında yer alıyor, İsmet Denizer'in kızı. İsmet abi de lakabı dizide Fıstık İsmet olarak geçiyor ama esasında Fındık İsmet'ti. Ufak tefek değişiklikler yapmışlar. Gerçekte Fındık İsmet de Pera Palas Otel'in karşısında Asmalımescit sokağın tam başında taksicilik yapıyor, şoför.

Matilda da, İsmet de, Raşel de Maksim'de uzun süre çalıştılar. Matilda ve Raşel, sahne arkasında aynı işi yaptılar, sanatçılarla yakından ilgilenerek. İsmet de yine şoför olarak Maksim'de bizim aile şoförümüzdü. 

Harry Potter filmini yönetmen Nuri Bilge Ceylan çekseydi ne olurdu? O fotoğraflara kahkaha attıran yorumlar Harry Potter filmini yönetmen Nuri Bilge Ceylan çekseydi ne olurdu?... Haberi Görüntüle

"SELİM SONGÜR KARAKTERİ EROL BÜYÜKBURÇ"

Orada Selim Songür karakteri, tam olarak bilmiyorum ama tahminimi söyleyeyim size, o Zeki Müren değil. O olsa olsa en yakın ihtimalle Erol Büyükburç olmalı, bildiğim kadarıyla. Çünkü neden böyle söylüyorum, Erol Büyükburç da Maksim'e gelip şöhret olmuş biri değil. Bütün Türkiye'de tanındıktan sonra Maksim'e gelip çalıştı. Evveliyatını bilmiyorum ama Rana Denizer'in çok iyi bilen birinden aldığı bilgilerle bu hikayeyi yazmış olabilir. Ama oradaki Selim karakteri asla Zeki Müren değil."

Harry Potter filmini yönetmen Nuri Bilge Ceylan çekseydi ne olurdu? O fotoğraflara kahkaha attıran yorumlar Harry Potter filmini yönetmen Nuri Bilge Ceylan çekseydi ne olurdu?... Haberi Görüntüle

KULÜP 2. KISIM HAKKINDA

Kulüp 2. kısım 6 Ocak'ta yayınlanacak. Yeni bölümlerde karakterlerin iç yüzünün daha ön planda olacağı belirtilmişti. Fragmanda Selim Songür karakteriyle ilgili detaylar da bu bilgiyi doğrular nitelikte.

İşte Kulüp 2. kısımdan yayınlanan fragman;

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading