Yandex Metrica

Atatürk yasaklamıştı! Netflix o filmi tekrar vizyona soktu! Tepkiler çığ gibi

Atatürk yasaklamıştı! Netflix o filmi tekrar vizyona soktu! Tepkiler çığ gibi

Film-dizi izleme platformu Netflix, Mustafa Kemal Atatürk'ün yıllar önce yasakladığı ve "Türk halkı izlemesin" dediği filmin 2022 versiyonunu vizyona soktu. Bu karar sonrasında Netflix Türkiye izleyicileri tepkili.

Sinema / Dizi

24.03.2024, 18:37

Tam 92 yıl sonra Netflix tarafından vizyone yeni versiyonuyla sunulan 'Batı Cephesinde Yeni Bir Şey Yok' adlı filmin, Mustafa Kemal Atatürk tarafından sakıncalı bulunduğu kaydedildi.

Filmin ilk versiyonu 92 yıl önce aynı adlı bir romandan uyarlanmıştı.

Harry Potter filmini yönetmen Nuri Bilge Ceylan çekseydi ne olurdu? O fotoğraflara kahkaha attıran yorumlar Harry Potter filmini yönetmen Nuri Bilge Ceylan çekseydi ne olurdu?... Haberi Görüntüle

BİRÇOK ÖDÜL ALMIŞ

İlk olarak 1930 yılında filme uyarlanan tarihi roman, hem En İyi Yapım hem de En İyi Yönetmen Akademi Ödüllerini kazanan ilk film olarak tarihe geçmişti. Filmin ilk uyarlaması ayrıca 1997'de Amerikan Film Enstitüsü'nün "ilk 100 Yıl...100 Film" listesinde de yer almıştı.

92 yıl aradan sonra ikinci kez filme uyarlanan tarihi eser, ABD merkezli online dizi ve film platformu Netflix'te 28 Ekim'de izleyiciyle buluştu.

Film yayınlandığı günden bu yana kullanıcılar tarafından yoğun ilgi görürken sosyal medya kullanıcıları film hakkında araştırmalarda bulundu.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading