Yandex Metrica

Yunanistan'dan lazer silahı iddiası: Türk SİHA'larını yakacağız!

Türk SİHA'larının takip ve imhası için İsrail'den anti-drone sistemleri edinmeye çalışan Yunanistan enteresan bir haberle çalkalanıyor. İddiaya göre bir Yunan savunma firması 'çok uzakları vurabilen' lazer silahı geliştirdi ve bu silah Türk SİHA'larına karşı etkili bir panzehir olacak.

Savunma

06.02.2024, 01:58

Adalar Denizi'ndeki Türk insansız hava araçlarına karşı bir süredir İsrail'den anti-drone sistemleri edinmeye çalışan Yunanistan bu kez hedef büyülttü. Bir Yunan savunma şirketi, 300 kilovat enerji kullanan lazer silahı geliştirdiğini duyurarak, 'Minotor' adı verilen silahı orduya teslim ettiklerini ileri sürdü. 

Soukos Robots adlı şirket, Amerikan ve İsrailli lazer silahlarından daha gelişmiş bir sistem tasarlamayı başardıklarını, 12 saniye içinde bir tank zırhını delebildiklerini belirterek buna ilişkin görüntü de paylaştı. 

300 kilovat enerjiyi ne şekilde sağladıklarından bahsetmeyen şirket, hedeflerinin herhangi bir hava aracını 30 kilometre mesafeden lazer silahıyla etkisiz hale getirmek olduğunu duyurdu. 

Lazer silahıyla hedef alınan gemi ve helikopterlerin üzerindeki mühimmatı patlatabildiklerini savunan şirket yetkilisi Konstantinos Soukos, lazer teknolojide Yunanistan'ın 'benzeri görülmemiş bir ilerleme kaydettiğini' savundu. 

Yunan haber sitesi Pentapostagma'da yayınlanan bilgilere sistem gemilere konuşlandırılabildiği gibi kara aracına da monte edilip mobil olarak kullanılabiliyor. Şirket ayrıca, sadece İHA'ları vurmak için geliştirilen Poseidon adlı bir lazer cihazı tasarladıklarını duyurdu. 

Yerli silah üretmeye pek alışkın olmayan Yunanistan, lazer silahının sevincini bir süre yaşayacak gibi görünüyor. Bu sevinci gizlemeyen Pentapostagma sitesi şu başlığı kullandı: "Türk insansız hava araçlarının katilleri özenle hazırlanıyor! Büyük sansasyon yaratacak..."


 

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading