Yandex Metrica

Yunan Spiker, SİPER füzesinin hedef menzilini açıkladı!

Yunan Spiker, SİPER füzesinin hedef menzilini açıkladı!

Türk savunma sanayiini yakından takip eden 'Yunan Spiker' Ionnis Theodoratos, geçtiğimiz ay test atışı yapılan hava savunma füzesi SİPER'inde hedeflenen menzili açıkladı...

Savunma

23.04.2024, 09:35

Türkiye kamuoyunda Yunan Spiker olarak tanınan ve Ankara merkezli yerli-milli savunma projelerini yakından takip eden Ionnis Theodoratos, şimdi de SİPER'i analiz etti. 

Yunan Spiker, geçtiğimiz ay test atışları yapılan hava savunma füzesi SİPER'in ulaştığı menzilin 100 kilometre olduğunu ileri sürdü.

HİSAR-A ile HİSAR-O'dan sonra Türkiye'nin uzun menzilli hava savunma ihtiyacını karşılaması beklenen SİPER projesinin detayları şimdilik bilinmiyor ancak bu sistemin Türk hava savunmasını S-400 ya da SAMP-T benzeri bir menzile ulaştırması bekleniyor. 

Youtube'daki son vidyosunda Ionnis Theodoratos, "100 kilometre menzili olan bu hava savunma sistemini Türkler test etti" ifadeleriyle Yunan kamuoyunu uyardı. 

"Siper sistemi 100 km menzilli bir hava savunma kubbesi oluşturulmasını sağlayacak. Bu füzeyi kasım ayında test ettiler. Gelecekte 150 km'ye ulaşmasını umuyorlar" diyen Yunan Spiker, bu teknolojiyi geliştirmek için Türkiye'ye Avrupa ülkelerinin yardım ettiğini ileri sürdü. 

"Türkiye bundan ibaret değil, ellerinde balistik füzeler de var" diyen Yunan Spiker, ülkeleri için ciddi tehdit durumundaki bu faktörün Yunan hükümetlerince ciddiye alınmadığını belirtti. Theodoratos, "Şu anda bin ve ilerde 2 bin kilometre menzilli balistik füze geliştirmeyi hedefleyen bir ülkeden bahsediyoruz" dedi. 

Yunanistan'ın, düşmanlarıyla artık geleneksel yöntemlerle başa çıkamayacağını anlaması gerektiğini kaydeden Youtube fenomeni, "Korelasyon mantığına hiç bağlı kalmamış bir ulusuz" diyerek kendi devletine eleştirilerde bulundu. 

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

1

0

0


Loading