Yandex Metrica

Yunan spiker Cem Yılmaz'ı aratmadı: Bu denizin hepsi bizim ama Türk gemilerinin geçmesine tabii ki izin veririz

Yunan spiker Cem Yılmaz'ı aratmadı: Bu denizin hepsi bizim ama Türk gemilerinin geçmesine tabii ki izin veririz

Türkiye'de geniş bir takipçi kitlesi bulunan 'Yunan spiker' Ionnis Theodoratos, izleyenleri bu kez gülmekten kırdı geçirdi. Yakında 12 mil ilan edeceklerini ve Adalar Denizi'nin tamamen Yunanistan'a ait olduğunu ileri süren Theodoratos, "Ama merak etmeyin, Türk gemilerinin geçmesine izin veririz" dedi.

Savunma

24.04.2024, 16:43

Türk kamuoyunun yakından tanıdığı Yunan spiker Ionnis Theodoratos, son yayınında komedyen Cem Yılmaz'ı aratmadı. Adalar Denizi'nde Yunanistan'ın kıta sahanlığını 12 mile çıkaracağını söyleyen Theodoratos, Türkiye'nin 'casus belli' ifadesiyle savaş sebebi saydığı o haritayı yayınladı. 

Theodoratos, Türkiye kıyılarına yapışık vaziyete gelmiş Yunan saldırganlığını kılıfına uydurmaya çalışarak Türk gemilerinin Ege'den Akdeniz'e geçişine izin vereceklerini söyleyerek bir hayli cömert davrandı. 

"Ege'den kimseyi dışlamıyoruz, özel bölgeler olacak, gemilerin geçebileceği geçitler olacak. Askeri gemiler bile belirlediğimiz özel şartlar altında geçebilecek" diyen Yunan spiker, izleyenleri gülmekten kırdı geçirdi. 

Theodoratos, "Masum geçiş sorun değil, biz başkalarını dışlayacak bir ülke değiliz. Moğolistan yaylalarından gelen zihniyete sahip değiliz" dedi. 

Şok itiraflar: S-400, F-35'i görebiliyor! Gerçek uzaklığı sadece Türkler biliyor Şok itiraflar: S-400, F-35'i görebiliyor! Gerçek uzaklığı sadece Türkler biliyor Haberi Görüntüle

'12 MİL ADIMINI MUTLAKA ATACAĞIZ'

Yunan spiker, Adalar Denizi ve Doğu Akdeniz'i 'Hellas' adıyla da sahiplenerek şunları söyledi:

"Dedeağaç bölgesinin kullanımından ve Ege'den başlayıp Baltıklar'a kadar uzanan bir eksenin jeostratejik dayanağı olarak, Yunan coğrafi alanının önem kazanmasından sonra karasuları ve hava sahasının 12 deniz miline çıkarılmasıyla bu coğrafi alan ve iç su bölgesi emniyet ve bütünlük içinde kontrol edilmelidir. Bu bir ön mesaj olacak, mesaj değil, Ankara'ya bir ön mesaj...

Yani '12 deniz mili' atılacak ilk adım olacak. Girit'e kadar uzanan bir gerilim hattı olacak. Ama karasularımızı 6'dan 12 deniz miline çıkarmaya başlayacağımız aşikar. Bu uluslararası hukuktan gelen doğal bir hakkımızdır. Ve diğer şeylerin yanısıra kıta sahanlığı ve MEB ile ilgili sorunları çözmek için bu gerekli bir koşul ve adımdır."

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading