Yandex Metrica

Yeni bir kelime bellemiştir baştaki Çar: Bayraktar! O şarkıya bir klip daha çektiler

Rus işgaline karşı Ukrayna direnişinin simgesi haline gelen Bayraktar TB2 SİHA'sı için yeni bir klip çekildi. Klipte şarkının yazarı Taras Borovok da yer aldı.

Savunma

15.02.2024, 15:53

Ukrayna halkı 24 Şubat'ta başlayan Rus işgaline tüm varlığıyla direniyor. Bu direnişte şüphesiz Türk SİHA'larının payı büyük. Savaş süresince Rus ordusuna ait yüzlerce hedefi tahrip etmek için kullanılan Bayraktar TB2'ler, Ukrayna-Rusya savaşının başlangıcından uzun zaman önce yapılmış anlaşma çerçevesinde Kiev envanterinde yerini aldı. 

TB2'lerin tahrip ettiği her Rus konvoyu Ukrayna halkı ve ordusunun moralini yükseltirken Moskova, Türk SİHA'larına karşı etkili bir çözüm geliştirememenin çaresizliğini yaşadı. 

Yılan Adası çevresindeki Rus devriye botlarını suyun üzerinde, oraya asker indirmekte olan helikopteri de havada vuran TB2, zamanla Rus ordusu için gerçek bir kabus haline geldi. 

Suriye, Karabağ ve Libya cephelerinde olduğu gibi Ukrayna'da da oyun değiştirici özelliği bir kez daha ortaya çıkan Türk SİHA'ları, savaşın ilk haftalarından itibaren şarkılara konu olmaya başladı. 

Taras Borovok

Bayraktar TB2 destanı için bir şarkı yazıp yayınlayan besteci ve albay Taras Borovok, işgalin henüz birinci haftasında 'Bayraktar' şarkısının milyonların diline yerleşmesini sağladı. 

Bebeklere en çok konulan ismin 'Bayraktar' olduğu ülkede kısa zamanda 7'den 70'e herkes Türk SİHA'larını konuşmaya başladı. Hem Ukrayna askerleri hem de sivil halk şimdiye dek pek çok kez Bayraktar şarkısıyla klipler çekerek yayınladı. İşte o kliplere bir yenisi daha eklendi. 

Kendilerini Vidkrytyi Orkestra olarak adlandıran grubun üyeleriyle birlikte Doğu Ukrayna Ordu Komutanlığı korosu 'Bayraktar' şarkısını söyleyip kayda aldı. Klipte Bayraktar şarkısının bestecisi ve yazarı Taras Borovok da yerini aldı. 

Polonya, Litvanya, Kanada gibi ülkelerin kampanya kapsamında para toplayıp Ukrayna ordusuna TB2 SİHA hediye ettiği ve Kiev güçlerinin Rus ordusunu öncelikle Herson, sonrasında Kırım'dan söküp atmaya hazırlandığı bir süreçte Bayraktar şarkısı, işgale direnenlerin bir kez daha moral kaynağı oldu. 

Bir Afrika ülkesi daha Türk SİHA'sı dedi: TUSAŞ üretimi AKSUNGUR'a yeni görev Bir Afrika ülkesi daha Türk SİHA'sı dedi: TUSAŞ üretimi AKSUNGUR'a... Haberi Görüntüle

BAYRAKTAR ŞARKI SÖZÜ (TÜRKÇE)

(Taras Borovok)

Ukrayna'yı işgale geldiler
Yepyeni üniforma ve araçlarla
Ama hızla eksildi düşmanda depolar
Bayraktar
Bayraktar

Rus tankeri çalılara saklandı
Lanet içkisini yudumlamak için
Sonra kaynayan bir et suyu oldular
Bayraktar
Bayraktar

Koyun sürüsü doğudan geldi
Sözde 'büyük ülke'yi kurmak için
İşgalci sürüye bizde iyi bir çoban var
Bayraktar
Bayraktar

Yanlarında her türden silahları 
Roketler, demirden makineler 
Bizimse tek bir yorumumuz var
Bayraktar
Bayraktar

Çabucak teslim olmamızı isteyen
Orklar için bir ilaç sakladık
Hayalete dönüşüyor Rus haydutlar 
Bayraktar
Bayraktar

Rus polisinin ceza davasında
Gerçek katil bir türlü bulunamıyor
Yayılmacı kuşu kim kovalar tarlamızdan
Bayraktar
Bayraktar

Kremlin ucubesinin yalanlarına 
İnanan bir halk var ve fakat 
Yeni bir kelime bellemiştir baştaki çar
Bayraktar
Bayraktar

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading