Yandex Metrica

Sitede Ara

TUSAŞ'ın GÖKBEY paylaşımıyla herkes aynı soruyu sordu: Seri üretim başlıyor mu?

TUSAŞ'ın özgün helikopteri GÖKBEY'e ilişkin yaptığı paylaşım milyonlarca vatandaşa heyecanlı anlar yaşattı. Klibi izleyenler genellikle aynı soruyu sordu: Milli helikopterin seri üretimi başladı mı?

Savunma

23.04.2024, 23:16

Türkiye'nin yerli ve milli helikopteri GÖKBEY göreve başlayacağı günü bekliyor. Türk Havacılık ve Uzay Sanayii (TUSAŞ) şirketince tasarlanıp üretilen GÖKBEY testlerinin tamamlanmasının ardından bu yıl seri üretime geçecek. 

Özgün tasarım helikoptere ilişkin TUSAŞ'ın yaptığı paylaşım izleyenleri heyecanlandırdı. "GÖKBEY'e ilişkin sürpriz mi geliyor?" sorularına yol açan sözkonusu klip, milli helikopterin çok yakında seri üretime alınacağı şeklinde yorumlara yol açtı. 

Yurtdışına satışı da ihtimal dahilinde olan helikopterle ilgili TUSAŞ, "Yarınlar için gökyüzündesin!" başlığıyla yayınladığı klipte bir ipucu vermedi. 

İstanbul'a döner getiren Almanlar, Atina'ya Leopard teklifiyle gitti İstanbul'a döner getiren Almanlar, Atina'ya Leopard teklifiyle gitti Haberi Görüntüle

ÇOK AMAÇLI GÖREVLER

Türkiye'nin Özgün Helikopter Programı kapsamında tasarlandıktan sonra ilk prototipi üretilen ve 6 Eylül 2018 tarihinde ilk uçuşunu gerçekleştiren GÖKBEY, o tarihten bu yana yoğun bir mesaiyle geliştiriliyor. 

Tüm yapısal elemanlarıyla sıfırdan tasarlanıp üretildiği için tam bağımsız bir proje olarak görülen genel maksat helikopteri GÖKBEY, ilerleyen dönemde çok farklı amaçlar doğrultusunda çeşitlendirilebilecek. 

Nakliye, VIP, kargo, hava ambulans, yangın müdahale, arama-kurtarma ve kıyı ötesi taşıma gibi farklı görevler için dizayn edilecek GÖKBEY'in dünyada da çok geniş bir ölçekte satış potansiyeli bulunuyor. 

Irak sınırında S-400 iddiası: Amerikan medyası yine F-35'i kaşıyor Irak sınırında S-400 iddiası: Amerikan medyası yine F-35'i kaşıyor Haberi Görüntüle

GÖKBEY'İN MENZİLİ VE HIZI KAÇ KM?

GÖKBEY'in 4. prototipi, farklı renkteki boyasıyla TUSAŞ'ın 7 Ocak'taki tesis açılışı sırasında görüntülenmişti. Türk Motor Sanayii tarafından geliştirilen TS1400 adlı yerli motorla uçacak GÖKBEY, 2'si mürettebat olmak üzere 14 kişiyi taşıyabiliyor. 

Ortalama 5 saat uçacak şekilde tasarlanan milli helikopter, 305 km/s hızla 750 km uzaktaki mesafeye güvenle yolcu taşıyacak. 6 ton kalkış ağırlığına sahip GÖKBEY'in VIP versiyonu ise maksimum 5 yolcuya hizmet verecek. 

2022 yılı içerisinde seri üretime alınacağı açıklanan GÖKBEY ilk olarak Jandarma Genel Komutanlığı envanterinde hizmet verecek. Savunma Sanayii Başkanı İsmail Demir, ilk GÖKBEY'in seri üretimden çıkarak Jandarma'da görev yapacağını açıklamıştı. 

Türk savunma sanayiinin gurur projelerinden biri olan GÖKBEY, '6 ton' sınıfında büyük bir boşluğu da doldurmuş olacak. 

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading