Yandex Metrica

Türkiye'den Ukrayna'ya 200 Kirpi! Rusya, 'SİHA fabrikasını vururuz' dedi

Ankara ile Moskova arasında Soçi'de açığa çıkan gerilim noktaları, Ukrayna'da etkisini gösterdi. Kirpi zırhlılarının ilk partisi Kiev'e teslim edildi. Bu ülkede kurulma hazırlığı yapılan SİHA fabrikası ise Rus tehdidiyle karşılaştı.

Savunma

21.03.2024, 16:10

Türkiye ile Rusya arasında Suriye ve Kafkasya merkezli bilek güreşi Ukrayna cephesini hareketlendirdi. Ankara, Ukrayna ordusuna ilk kez mayına dayanıklı Kirpi zırhlı araçlarını gönderdi. İlk 50 partiden oluşan teslimatın gerçekleştiğine ilişkin görüntüler Kiev güçlerine yakın kaynaklar tarafından yayınlandı. 

Ukrayna’da iktidardaki Halkın Hizmetkarı partisinin milletvekillerinden Yuriy Misyagin, Türk yapımı Kirpi zırhlı araçlarının ilk partisinin ordu tarafından teslim alındığını açıkladı. Görüntülerle birlikte Misyagin şu mesajı paylaştı:

"Bütün dünya Ukrayna'nın Rusya'yı yenmesini istiyor. Yeni Türk Kirpi zırhlı personel taşıyıcıları Ukrayna Silahlı Kuvvetleri'ne teslim edildi. Yakında 150 adetlik bir teslimatın daha olması bekleniyor."

Böylelikle önümüzdeki günlerde Ukrayna güçlerine teslim edilecek Kirpi zırhlı araç sayısının 200'ü bulması bekleniyor. Teslim edilen zırhlılar doğrudan doğruya cephe hattına gönderilecek. 

Boş ağırlığı 19 ton olan ağır zırhlı Kirpi araçları BMC şirketi tarafından üretiliyor ve yıllardır Türk Silahlı Kuvvetleri'nde kullanılıyor. 

Yüzlerce kiloluk el yapımı bombalara (EYP) ve anti-personel ya da anti-tank mayınlarına karşı dayanıklı olduğu şimdiye dek sahada pek çok kez kanıtlanmış Kirpi'ler, bombalar altında olsa bile, taşıdığı 13 personelin hayatta kalmasını sağlıyor. 

TUSAŞ ikinci KAAN'ı yaptı: Testleri hızlandıracak uçuş için geri sayım başladı TUSAŞ ikinci KAAN'ı yaptı: Testleri hızlandıracak uçuş için geri sayım... Haberi Görüntüle

PESKOV: SİHA FABRİKASINI VURURUZ

Kremlin Sözcüsü Dmitri Peskov

Türkiye, Ukrayna'ya zırhlı araçlar dışında silahlı insansız hava araçları konusunda da desteği artırdığına ilişkin işaretler belirdi. Bu ülkede kurulması geçtiğimiz yıldan beri planlanmış durumdaki 'SİHA fabrikası' için somut adımlar atıldığı belirtiliyor. 

Ukrayna topraklarına kurulacak SİHA fabrikasında Bayraktar TB2'lerin seri halde üretilmesi hedefleniyor. Moskova'da alarm zilleri çalmasına neden olan bu gelişme Kremlin Sözcüsü Dmitri Peskov'un açık tehdidiyle karşılandı. 

Düzenlediği basın toplantısında, Ukrayna topraklarına kurulacak herhangi bir SİHA fabrikasını 'silahsızlaştırma' kapsamına alacaklarını söyleyen Peskov, fabrikanın bombalanarak yok edileceği tehdidinde bulundu. 

Rus ordusu Türk SİHA'ları ve ATAK-2 helikopteri için motor üretimi yapan Motor Sich ile Ivçenko-Progress şirketlerinin Zaporijya'daki tesislerini mayıs ayında vurmuştu.  
 

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading