Yandex Metrica

TB2 SİHA'lar yeniden sahnede: Rus tanklarını paramparça ediyor

Ukrayna ordusuna ait Bayraktar TB2 SİHA'lar yeniden sahneye çıktı. Yayınlanan görüntülerde Rus zırhlı araçları etkin biçimde imha ediliyor.

Savunma

11.02.2024, 18:17

Ukrayna ordusuna ait Bayraktar TB2 SİHA'lar aylar sonra yeniden sahneye çıktı. Kiev'e yakın sosyal medya hesapları TB2 SİHA'ların Ukrayna cephesinde Rus ordusuna ait hedefleri vurduğu anlara ilişkin yeni görüntü yayınladı. Ancak sözkonusu görüntülerin ne zaman ve hangi bölgede çekildiği bilinmiyor. 

Kaynaklar, daha önce yapılan bir hava operasyonuna ait kayıtların yeni servis edilmiş olabileceğine işaret ediyor.

Bir Afrika ülkesi daha Türk SİHA'sı dedi: TUSAŞ üretimi AKSUNGUR'a yeni görev Bir Afrika ülkesi daha Türk SİHA'sı dedi: TUSAŞ üretimi AKSUNGUR'a... Haberi Görüntüle

CEPHEDE ÇOK ÖNEMLİ GÖREVLER YAPTI

Türkiye'den 50'den fazla Bayraktar TB2 satın aldığı bilinen Kiev yönetimi, Türk SİHA'larını cephede etkin bir şekilde kullandı. İşgalin ilk döneminde Kiev'i işgal etmek için yola çıkan Rus konvoylarının kımıldayamaz hale gelmesinde büyük payı bulunan TB2'ler, Odessa açıklarındaki stratejik Yılan Adası'nın Rus ordusundan temizlenmesinde de etkin rol oynadı. 

Geçtiğimiz haziran ayı itibariyle Bayraktar TB2'lerin 800'den fazla operasyon yürüttüğü belirtilmişti. Ukrayna ordusunun Rus işgali altındaki Herson ile Donbas'taki Bahmut cephelerinde SİHA'ları yeniden devreye sokmuş olabileceği belirtiliyor. Sözkonusu cephelerde Rus ordusunun Ukrayna güçleri karşısındaki gerileyişi devam ediyor. 

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading