Yandex Metrica

Suudi Arabistan, Vestel Karayel'in yanına Bayraktar TB2'yi koymak istiyor

Suudi Arabistan, Vestel Karayel'in yanına Bayraktar TB2'yi koymak istiyor

Vestel'in verdiği lisansla Karayel SİHA'yı üreten Suudi Arabistan'ın şimdi de dünyaca ünlü Bayraktar TB2'ye talip olduğu iddia ediliyor.

Savunma

03.04.2024, 00:50

Dünyada şimdilik 13 ülkenin aktif olarak kullandığı Türk insansız hava aracı Bayraktar TB2'ye son olarak Suudi Arabistan'ın talip olduğu iddia edildi. 

Yunan basınında "Türkiye'nin İpek Yolu" başlığıyla yayınlanan haberlere göre, Bayraktar TB2'nin yeni adresi Riyad olabilir. 

Veliaht Prens Muhammed bin Selman tarafından yönetilen ülke, 2017'de Vestel ile yaptığı anlaşma doğrultusunda bir süredir Karayel-Su modelindeki SİHA'ları kendi topraklarında lisans altında üretiyor. 

Suud merkezli Advanced Electronics Company (AEC) şirketi, Vestel'in geliştirdiği Karayel SİHA'larını 2020 yılında üretmeye başlamıştı. Riyad, 'Haboob' adını verdiği bu SİHA'dan 2025 yılına dek 40 adet imâl etmeyi hedefliyor. 

Hem Yunan medyası hem de TacticalReport adlı savunma sitesinin haberlerine bakıldığında Riyad yönetimi bir adım daha ileri giderek Bayraktar TB2'ye de talip oldu. 

İddialara ilişkin Baykar şirketinden yahut Riyad kaynaklarından henüz bir açıklama yapılmadı. Ancak Savunma Sanayii Başkanlığının izni doğrultusunda TB2'lerin Riyad'a satışı gerçekleşirse Suudi Arabistan, Bayraktar SİHA'yı dünyada resmen kullanan 14. ülke olacak. 

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading