Yandex Metrica

Son dakika: MİT'ten nokta operasyon! 5 DEAŞ'lı terörist canlı ele geçirildi

Son dakika: MİT'ten nokta operasyon! 5 DEAŞ'lı terörist canlı ele geçirildi

MİT ve SMO'nun koordineli çalışması ile DEAŞ terör örgütüne operasyon düzenlendi. Yapılan operasyon sonucu DEAŞ'ın Barış Pınarı sözde alan sorumlusunun da aralarında bulunduğu 5 DEAŞ'lı terörist yakalandı.

Savunma

23.01.2024, 20:07

MİT ve SMO'nun koordineli çalışması sonucu DEAŞ'ın Barış Pınarı Harekatı sözde alan sorumlusunun da aralarında olduğu 5 DEAŞ'lı teröristin yakalandığı bildirildi. 

MİT'in istibarı ve operasyonel desteği ile SMO'ya bağlı yerel güvenlik güçleri tarafından kasım ayı için Barış Pınarı Harekatı alanında düzenlenen operasyonlar sonucu 5 DEAŞ mensubu silah ve teçhizatları ile birlikte ele geçirildi. 

İstanbul'a döner getiren Almanlar, Atina'ya Leopard teklifiyle gitti İstanbul'a döner getiren Almanlar, Atina'ya Leopard teklifiyle gitti Haberi Görüntüle

TERÖR EYLEMLERİNDE GÖREV ALDILAR 

Ele geçirilen teröristler arasında şunların olduğu bildirildi: 

  • Abu Seyf Tadmuri/Abu Dücane kod Muhammed Halid Ali’nin, BPH alanı sorumlusu olduğu ve Suriye’nin Çöl Bölgesinde faaliyet gösterdiği öğrenildi. 
  • Abu Ömer Korani kod Muhammed Salih’in, örgütün talimatı ile çeşitli baskın eylemlerine katıldığı bildirildi. 
  • Abu İslam Salo kod Halit Muhammed İsa El Hulu ve Abu Hasan Şami (K) Ali Hüseyin Ali’nin örgüt bünyesinde suikastçı olarak faaliyet gösterdiği aktarıldı. 
  • Abu Hamza kod Şadi El Setem El Ali’nin Barış Pınarı Harekat alanındaki patlayıcı madde sorumlusu olarak faaliyet gösterdiği öğrenildi. 


 

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading