Yandex Metrica

DOLAR

32.46

%0.01 expand_less

EURO

34.83

%-0.4 expand_more

ALTIN

2438.60

%0 expand_less

BIST

9915.62

%2.05 expand_less

BTC ($)

62980.13

%-1.4 expand_more

Son dakika: Bakan Akar'dan İdlib açıklaması

Son dakika: Bakan Akar'dan İdlib açıklaması

Son dakika haberine göre, Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar açıklamaları arasında İdlib konusuna ilişkin, "Biz Rusya ile anlaşma çerçevesinde esaslara uyuyoruz" ifadelerini kullandı.

Savunma

23.01.2024, 21:59

Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar İdlib'e ilişkin açıklamalasında "Biz Rusya ile anlaşma çerçevesinde esaslara uyuyoruz" dedi.

Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, Genelkurmay Başkanı Orgeneral Yaşar Güler, Kara Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Musa Avsever, Deniz Kuvvetleri Komutanı Oramiral Adnan Özbal ve Hava Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Hasan Küçükakyüz ile Bakan Yardımcısı Yunus Emre Karaosmanoğlu'nun da katılımıyla gerçekleştirdiği videokonferans toplantısında İdlib konusuna da değindi. Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, bu konuda yapılması gereken ne varsa yaptıklarını ve büyük bir gayretle bunları yerine getirdiklerini ifade etti. "ABD'li müttefiklerimizin, müttefiklik ruhuna yakışmayacak şekilde bunlara silah, mühimmat, araç gereç desteği sağladığını esefle görüyoruz." diyen Akar, başta silah, mühimmat olmak üzere verilen desteğin sonlandırılması için de her seviyede girişimlerde bulunmaya devam ettiklerine dikkat çekti.

TUSAŞ ikinci KAAN'ı yaptı: Testleri hızlandıracak uçuş için geri sayım başladı TUSAŞ ikinci KAAN'ı yaptı: Testleri hızlandıracak uçuş için geri sayım... Haberi Görüntüle

"MUTABAKAT MUHTIRASINA UYGUN OLMADIĞINI SÖYLEDİK"

Bakan Akar, Türkiye'ye yönelik tehdit ve tehlike teşkil oluşturan Irak'ın ve Suriye'nin kuzeyinde barınan terör ve teröristlere karşı verilen mücadelenin devam edeceğini belirten Akar, Türkiye ve Rusya arasındaki mutabakatı anımsattı.

Türkiye'nin bu anlaşma çerçevesindeki esaslara uyduğunu vurgulayan Akar, bu konuda yapılması gereken ne varsa yaptıklarını ve bunları büyük gayretle yerine getirdiklerini ifade etti. Son zamanlarda özellikle hava taarruzlarında bir artış olduğuna dikkat çeken Akar, bunun mutabakat muhtırasına uygun olmadığını daha önce söylediklerini hatırlattı. Akar, "Bununla ilgili her seviyede girişimler devam ediyor" ifadelerini kullandı.

Türkiye'nin mutabakatlar kapsamında üzerine düşen görevleri yerine getirdiğini ve getirmeye devam ettiğini vurgulayan Akar, "Bir taraftan oradaki Suriyeli kardeşlerimizin diğer taraftan birliklerimizin, hudutlarımızın güvenliği aynı zamanda da yeni bir göç dalgasına tahammülü olmayan ülkemizin korunması için orada başarılı olmamız şart. Gelişmeleri dikkatle, hassasiyetle takip ediyoruz" açıklamasında bulundu.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading