Yandex Metrica

Mayıs bereketi! Irak ve Suriye'de son 30 günde 371 terörist öldürüldü

Mayıs bereketi! Irak ve Suriye'de son 30 günde 371 terörist öldürüldü

Güvenlik güçleri Suriye ve Irak kuzeyindeki operasyonlarda mayıs ayı süresince toplam 371 PKK/YPG'li teröristi etkisiz hale getirdi.

Savunma

23.01.2024, 19:20

Mehmetçiğin sınır ötesinde teröristlerle amansız mücadelesi sürüyor. Bir yandan Suriye kuzeyindeki harekât bölgelerine sızma yaparak saldırıda bulunmaya çalışan PKK/YPG'liler etkisiz hale getirilirken aynı zamanda Irak kuzeyinde yürütülen Pençe-Kilit operasyonlarıyla örgütün özellikle Zap bölgesinde inlerine giriliyor. 

Suriye ve Irak hattındaki kapsamlı operasyonlar mayıs ayında etkisiz hale getirilen terörist sayısında hatırı sayılır bir artış sağladı. Milli Savunma Bakanlığı'nın paylaştığı verilerden derlenen bilgilere göre Mehmetçik geçtiğimiz 30 gün süresince Suriye'de 261, Irak'ta ise 110 teröristi etkisiz hale getirdi. 

Türk Silahlı Kuvvetleri ile Suriye Milli Ordusu tarafından kontrol edilen Fırat Kalkanı, Zeytin Dalı ve Barış Pınarı harekât bölgelerinde güvenlik güçlerine saldırıda bulunmak isteyen teröristlere göz açtırılmadı. Gerek tespit edilen PKK/YPG'lilere yönelik atışlarda gerekse de teröristlerin top ve havan mermileriyle düzenlediği saldırılar sonrası yapılan misilleme/cezalandırma operasyonlarında hainler ağır kayıplar verdi. Mayıs ayında 3 bölgede öldürülen toplam terörist sayısı 261 olarak gerçekleşti. 

Irak kuzeyinde ise terör örgütünü Zap ve çevresinden tamamen atmayı amaçlayan Pençe-Kilit operasyonlarının yanında Gara ve Metina'da yürütülen arama-tarama faaliyetleri de kalleş örgütün kabusu oldu. Bölgede Pençe-Kilit ve diğer operasyonların mayıs bilançosu 110 terörist şeklinde kayıtlara geçti. Böylece Suriye ve Irak'ta etkisiz hale getirilen PKK/YPG'li sayısı bir ayda 371'i buldu. 

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading