Yandex Metrica

Kokpitten izle başın dönsün: HÜRKUŞ'tan nefes kesen görüntüler!

Kokpitten izle başın dönsün: HÜRKUŞ'tan nefes kesen görüntüler!

Türkiye'nin yerli ve milli imkanlarla ürettiği ilk eğitim uçağı HÜRKUŞ, TEKNOFEST'teki gösterisiyle nefes kesti. Kokpitten yayınlanan görüntüler izleyenlerin başını döndürüyor.

Savunma

23.01.2024, 18:01

TUSAŞ üretimi Hava Yer ve Entegrasyon Uçağı HÜRKUŞ, TEKNOFEST'teki gösteri uçuşunda nefes kesti. Yerli ve milli uçağın kokpitinde çekilen görüntüler üretici firma TUSAŞ-TAI tarafından paylaşıldı. 



Geçtiğimiz yıl üretimine başlanan ve çok yakında Hava Kuvvetleri envanterine girmesi beklenen HÜRKUŞ HYEU, ne kadar yetenekli olduğunu gözler önüne serdi. Gökyüzüne dik açıyla tırmanabilen ve havada 360 derece dönebilen HÜRKUŞ, hafif bombardıman uçağı olarak F-16'ların ve SİHA'ların destekçisi olacak. 

Yeni Nesil Temel Eğitim Uçağı HÜRKUŞ'un yeni varyantı olan HYEU modeli, ilk olarak Konya'daki Anadolu Ankası-2021 Tatbikatı'nda uçmuştu. 

TUSAŞ'ta 100 kişilik mühendis ekibinin tam zamanlı mesaiyle hayata geçirdiği projeyle birlikte artık Türkiye'nin her şeyiyle hazır bir eğitim ve hafif bombardıman uçağı bulunuyor. 

İleri Hava Kontrolörü, İleri Muharebe Kontrolörü, Müşterek Ateş Destek Timi (MADESTİM), Personel Kurtarma, Muharebe Arama Kurtarma (MAK) vb. görevleri icra etmek üzere tasarlanan uçakla, eğitim ve tatbikatlarda duyulan hava platformu ihtiyacı yerli ve millî imkânlarla karşılanmış olacak.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading