Yandex Metrica

Katmerciler'den tek seferde en büyük satış: 91,4 milyon dolar

Katmerciler'den tek seferde en büyük satış: 91,4 milyon dolar

Savunma sanayiinin dev şirketleri başarılı ihracat hamleleriyle göz doldurmaya devam ediyor. Yerli zırhlı araç üreticisi Katmerciler Kenya'ya tek seferde 91,4 milyon dolarlık satış yapmayı başardı.

Savunma

30.03.2024, 18:55

Yerli ve milli zırhlı araçlar Afrika'da üst düzey ilgi görmeye devam ediyor. Kara Kıta'ya şimdiye dek yüzlerce milyon dolar tutarında gerçekleşen ihracat hamlelerine bir yenisi daha eklendi.

Zırhlı araç segmentinde Türk savunma sanayiinin önemli şirketlerinden Katmerciler, Kenya'ya 118 adet 'Hızır' adlı personel taşıyıcının satılmasına ilişkin sözleşme imzaladı. 

Kenya Savunma Bakanlığı ile yapılan anlaşmaya göre, araçların değeri tam 91 milyon 415 bin 182 dolar. 

Zırhlıların teslimatına 2022'de başlanacak ve süreç bir yıl içerisinde tamamlanacak. Anlaşma, Katmercilerin 'tek kalemdeki en yüksek ihracat anlaşması' olma özelliği taşıyor.

4x4 Taktik Tekerlekli Zırhlı Muharebe Aracı Hızır, Türkiye'nin yurt içi ve yurt dışı operasyonlarında etkin olarak kullanılıyor. 

Mayına ve el yapımı patlayıcılara karşı yüksek koruma sağlayan, balistik açıdan güçlendirilmiş, kentsel ve kırsal alanlarda, farklı iklim ve arazi koşullarında operasyon yeteneğine sahip, NATO standartlarında geliştirilmiş son derece güçlü bir araç olan Hızır'ın üstün nitelikleri ve operasyonlardaki başarılı performansı, yabancı ülkelerin dikkatini çekti ve ihracatın önünü açtı.

Katmerciler, bu yılın başlarında bir başka Afrika ülkesine yapılan, Hızır’ın ağırlık taşıdığı yaklaşık 40 milyon avroluk savunma araçları paketinin ihracat duyurusunu da yapmıştı.

Katmerciler İcra Kurulu Başkan Vekili Furkan Katmerci, anlaşmanın Türk savunma sanayiinin uluslararası itibarı açısından önemli olduğuna dikkat çekerek şunları söyledi: 

"Arka arkaya gelen ihracat başarıları bizler için büyük moral kaynağı. Hem şirketimiz hem ülkemiz için gurur duyuyoruz. 2020'de 273 milyon liralık ihracat gerçekleştirdik. Toplam gelirlerimiz içinde ihracat gelirlerimizin payı yüzde 78'e ulaştı. Önümüzdeki yıllarda daha fazla ihracat daha fazla gelir hedefliyoruz. Savunma sanayisi alanında yeni ihracatlar için çalışmaya devam ediyoruz. Önümüzdeki dönemde bu tür güzel haberleri daha sıklıkla duyurmak istiyoruz."

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading