Yandex Metrica

İsmail Demir, Amerikan komedisine son noktayı koydu: Tartışma konusu bile değil

İsmail Demir, Amerikan komedisine son noktayı koydu: Tartışma konusu bile değil

Türkiye'den S-400 hava savunma sistemini Ukrayna'ya göndermesini isteyen ve karşılığında F-35 programına geri dönüş vaat eden ABD'nin ciddiyetten yoksun talebi kesin bir dille reddedildi.

Savunma

23.01.2024, 19:01

Rusya'dan alınan S-400 hava savunma sistemi konusunda Türkiye'ye yıllardır baskı yapan ve bu sistemlerin 'toprağa gömülmesini', 'denize atılmasını', 'imha edilmesini' isteyen Amerikan yönetimi geçtiğimiz günlerde komik bir öneride bulunmuştu. 

ABD Dışişleri Bakan Yardımcısı Wendy Sherman'ın Ankara ziyareti sırasında Türkiye'den S-400'leri Ukrayna'ya göndermesini istediği, karşılığında F-35 programına geri dönüş vaat ettiği ortaya çıkmış, sözkonusu iddialar hem Amerikan hem İngiliz basınında yayınlanmıştı. 

F-16'yı 400 kilometreden vuran füze Yunan uçaklarını paramparça edebilir F-16'yı 400 kilometreden vuran füze Yunan uçaklarını paramparça edebilir Haberi Görüntüle

RUSYA İLE İŞBİRLİĞİNE DEVAM

Amerikan yönetiminin uluslararası arenada bir kez daha alay konusu olduğu komik teklife Ankara'dan ilk cevap geldi. Rus İzvestiya gazetesine konuşan Savunma Sanayii Başkanı İsmail Demir, hava savunma sistemlerinin üçüncü ülkeye gönderileceği iddialarını yalanlayarak, "Bu bizim için bir tartışma konusu değil. Bu konu geçmişte masaya yatırıldı ve şimdi Rusya Federasyonu ile işbirliğine devam ediyoruz" dedi. 

"Türkiye kendi politikasını ve gideceği yolu kendi belirleyebilir" diyen Demir, "Bizim pozisyonumuz Ukrayna ve Rusya arasında barışı sağlamaktır. Akan kanı durdurmak için her şeyi yapıyoruz" değerlendirmesinde bulundu.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading