Yandex Metrica

İnlerini başlarına yıkacağız! 3 ilde yeni Eren Operasyonu

İnlerini başlarına yıkacağız! 3 ilde yeni Eren Operasyonu

Terör örgütü PKK'ya yönelik sürdürülen Eren operasyonlarında Bingöl, Muş ve Diyarbakır kırsalında sonbahar-kış operasyonları başlatıldı.

Savunma

23.01.2024, 18:03

Türkiye'nin terörle mücadelesi kararlılıkla devam ediyor. Eli kanlı terör örgütü PKK'nın kökünü kazımak üzere 13 taburdan oluşan 2 bin 520 personelle sonbahar-kış operasyonu başlatıldı.

Terör örgütü PKK'ya yönelik Bingöl'ün Sağgöze, Diyarbakır'ın Lice ve Muş'un Şenyayla kırsalında başlatılan Sonbahar-Kış Operasyonlarına 13 taburdan 2 bin 520 personel yer alıyor. Operasyon Diyarbakır'ın Lice ilçesi kırsalında bulunan Şehit Jandarma Teğmen Hubeyib Turan Üs Bölgesi'nden yönetiliyor.

İçişleri Bakan Yardımcısı Mehmet Ersoy, Hubeyib Turan Üs Bölgesi'nde açıklamalar yaptı. Özellikle 2016 yılından beri Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın riyasetinde ve İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'nun yönetiminde devletin tüm kurum ve kuruluşlarıyla tamamen bir uyum ve ahenk içinde terör unsurlarına karşı oldukça etkin bir mücadele yürüttüklerini dile getirdi.

Bu sene ocak aylarında, 2017'de eli kanlı terör örgütü PKK tarafından kalleşçe şehit edilen 17 yaşındaki Eren Bülbül'ün adını verdikleri İlkbahar-Yaz operasyonlarını başlattıklarını hatırlatan Ersoy, şimdiye kadar süren ve oldukça başarılı neticeler elde ettikleri bu operasyonlar kapsamında terör örgütünü sınırların içindeki bütün etkinliğini kaybetmiş, hiçbir şekilde güvenlik güçlerinin karşısına çıkamaz, onlara karşı bir varlık gösteremez duruma getirdiklerini ifade etti. Ersoy, sözlerine şöyle devam etti:
"Ancak bugün Bingöl'de yaptıkları gibi masum, ekmeğinin peşinde koşan gariban insanlara kurdukları tuzaklarla varlıklarını sürdürebileceklerini zanneder bir hale gelmiştir. İnşallah bugün buradan startını verdiğimiz yine rahmetli Eren evladımızın adını verdiğimiz Sonbahar-Kış Operasyonlarımızla bu varlıklarını da sona erdireceğimize yürekten inanıyoruz. Bugüne kadar terör örgütünün bu noktaya gelmesinde gerçekten çok büyük emekler verildi. Çok büyük kahramanlıklar gösterildi, çok büyük fedakarlıklar yapıldı. Bu operasyonlarımızla da bundan sonra yine aynı kararlılıkla devam edeceğiz."

İçişleri Bakan Yardımcısı Mehmet Ersoy ve Jandarma Genel Komutanı Orgeneral Arif Çetin yeni Eren operasyonuyla ilgili bilgi verdi. Kararlılık ve başarıyla sürdürülen Eren operasyonları kapsamında Muş'un Şenyayla, Bingöl'ün Sağgöze ve Diyarbakır'ın Lice kırsalında başlatılan operasyon, Diyarbakır'ın Lice ilçesi kırsalında bulunan Şehit Jandarma Teğmen Hubeyib Turan Üs Bölgesinden yönetiliyor.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading