Yandex Metrica

Husiler yine SİHA vurdu! 3'ü Karayel, 17'si Wing Loong... İşte son görüntüler

Suudi Arabistan ile İran arasında Yemen merkezli savaş devam ediyor. İran destekli Husiler son birkaç ayda 17 adet SİHA düşürdü.

Savunma

03.03.2024, 17:34

Suudi Arabistan topraklarına sık sık İran yapımı kamikaze İHA'larla saldıran Şii Husiler, Yemen semalarında da Riyad ordusunun kullandığı hava araçlarını hedef alıyor. 

Husiler son olarak Suudi Arabistan'a ait Çin yapımı bir SİHA'yı 'Manpads' olarak adlandırılan portatif hava savunma silahıyla vurdu. 

Riyad'ın Çin'den satın aldığı Wing Loong II tipi SİHA, güdümlü roketin isabet etmesiyle havada önce alev aldı, ardından yere çakıldı. 

İran destekli Şii Husilerin son birkaç ayda 17 adet Çin yapımı SİHA ile Türk tasarımı 3 adet Karayel SİHA'yı vurduğu belirtiliyor. 

Suud ordusu, bir süre önce Vestel firmasıyla yaptığı anlaşma doğrultusunda insansız hava aracı Karayel'leri kendi topraklarında üretiyor. Kanat altlarında roket de taşıyabilen Karayel SİHA'ları zaman zaman hava savunma sistemlerinin hedefi olabiliyor. 

Yemen semalarında Suud askeri araçlarını düşüren Husiler, Almanya'nın motor desteğiyle İran tarafından imâl edilen kamikaze İHA'ları da kullanarak Riyad'a saldırılarda bulunuyor. 
 

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading