Yandex Metrica

Bir ülke daha sipariş verebilir

Bir ülke daha sipariş verebilir

Savunma haber portalı EurAsian Times, 50 adet Çin yapımı SİHA kullanan Pakistan ordusunun envanterini Bayraktar TB2'lerle güçlendirmek istediğini yazdı.

Savunma

23.01.2024, 17:34

Libya, Suriye ve Dağlık Karabağ cephelerinde Rus sistemlerini imhada etkin biçimde kullanılan silahlı insansız hava aracı (SİHA) Bayraktar TB2'ler şimdi de Pakistan'ın radarına girdi. 

Savunma sektörüne ilişkin yayınladığı analizlerle bilinen uluslararası haber portalı 'The EurAsian Times'a göre Pakistan, Türk SİHA'ları ile ilgileniyor. 

Başta işgal altındaki Keşmir bölgesi olmak üzere pek çok alanda Hindistan'la gerilimler yaşayan Pakistan, rakibine üstünlük kurma yolunda envanterine yeni SİHA'lar ekleyebilir. 

EurAsian Times'ta yayınlanan analizde, İslamabad yönetiminin ordu envanterindeki 50 adet Çin yapımı Wing Loong-2'ye ek olarak Baykar yapımı Bayraktar TB2'leri de edinmek istediği belirtildi. 

Haberde, "Pakistan'ın Türkiye'den TB2 SİHA satın almak için girişimde bulunduğuna ve iki ülkenin de sahip olduğu güçlü savunma bağlarını daha da güçlendireceğine yönelik raporlar var. Bu spekülasyonlar yakında gerçek olabilir" denildi. 

Bayraktar TB2, NATO ve AB üyesi Polonya'ya bir kalemde aldığı tam 24 adetlik siparişle dikkatleri üzerine çekmişti. TB2'ler halen Azerbaycan, Ukrayna, Katar ve Libya envanterinde bulunuyor. Kısa zaman içerisinde Letonya'nın da Türk SİHA'larından sipariş vermesi bekleniyor. 

Habere göre Hindistan envanteri, Pakistan'ın elindeki Çin yapımı SİHA'ları püskürtmek için oldukça zayıf durumda ve Yeni Delhi, sınırlarını koruma amacıyla ABD ile İsrail'den çok sayıda insansız hava almak istiyor. 

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading