Yandex Metrica

Bayraktar TB3 Japonya'ya mı satıldı? Gemiden kalkan SİHA haberi Amerikan dergisinde

Bayraktar TB3 Japonya'ya mı satıldı? Gemiden kalkan SİHA haberi Amerikan dergisinde

TCG Anadolu gemisinin insansız platformlarından Bayraktar TB3, şimdiden Japonya'ya ihraç edilmiş olabilir. Bu yıl test uçuşları başlayacak TB3 konusunda Amerikan The New Yorker'a demeç veren Selçuk Bayraktar, 'bir Uzak Asya ülkesiyle işlemlerin tamamlandığını' açıkladı.

Savunma

08.04.2024, 22:57

Birkaç ay önce Japon Nikkei gazetesine demeç veren Baykar Genel Müdürü Haluk Bayraktar, TCG Anadolu gemisinde kullanılacak katlanabilir kanatlı TB3 SİHA'nın, Tokyo'nun Izumo sınıfı gemileri için biçilmiş kaftan olduğunu söylemişti. Japonya'nın Baykar'dan TB3 satın almak için bu şirketle anlaşma yaptığına dair kritik bilgi, Amerikan The New Yorker dergisindeki haberde yer aldı. 

Bayraktar TB2'lerin Ukrayna savaşındaki rolüne ilişkin kaleme aldığı makalede Stephen Witt, çevrimiçi röportajda görüştüğü Baykar Teknoloji Lideri Selçuk Bayraktar'ın "TB3'lerin satışı konusunda bir Uzakdoğu ülkesiyle anlaştıklarını" söylediğini yazdı. 

"Savaşın Doğasını Değiştiren Türk SİHA'sı" başlıklı analizinde Stephen Witt, "Selçuk Bayraktar ile konuştuğumda Baykar, Doğu Asya'da bir satış görüşmesini tamamlamış, bir gemiden kalkış yapabilen TB3 SİHA'sını pazarlamıştı" ifadelerini kullandı. 

Witt'e demecinde TB3 ihracının işaretini ilk kez veren Selçuk Bayraktar, Türk medyasına bu konuda henüz bir detay sunmadı ancak Haluk Bayraktar'ın mart ayındaki açıklamaları göz önüne alındığında Stephen Witt'in bahsettiği 'Doğu Asya ülkesi'nin Japonya olduğuna kesin gözüyle bakılıyor. 

Haluk Bayraktar Nikkei gazetesine demecinde şunları söylemişti: "Çin, çevresindeki birçok Asya ülkesine insansız hava aracı satmaya istekli olmayacak ve biz bu ülkelere daha iyi bir seçenek sunuyoruz. Bu yüzden Baykar'a çok ilgi gösteriyorlar. Bayraktar TB3 Japonya'nın Izumo sınıfı platformları için çok uygun olacak. Japonya mümkün olan en kısa sürede silahlı insansız hava araçları edinmelidir."

Katlanabilir kanatlara sahip Bayraktar TB3 SİHA'ları bu yıl ilk test uçuşlarına başlayacak. 

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading