Yandex Metrica

Bayraktar TB2 o ülkede ilk kez görüntülendi: Türk SİHA'ları okyanus kıyılarında!

Bayraktar TB2 o ülkede ilk kez görüntülendi: Türk SİHA'ları okyanus kıyılarında!

Terör gruplarıyla mücadele etmek isteyen bir Afrika ülkesi daha Bayraktar TB2'ye kavuştu. Atlas Okyanusu kıyısındaki ülkeden TB2'li ilk fotoğraf geldi.

Savunma

23.01.2024, 19:49

Temmuz ayında Baykar şirketinden bir parti Bayraktar TB2 satın alan Afrika ülkesi Togo'dan ilk fotoğraf geldi. Afrika basınına yansıyan fotoğrafa göre Türk SİHA'ları, ülkenin kuzeyindeki Niamtougou Havaalanı'nda konuşlandırıldı. 

Togo Silahlı Kuvvetleri envantere katılan TB2'leri Burkina Faso sınır bölgesinden ülke topraklarına sızarak saldırılarda bulunan terör örgütleriyle mücadelede kullanacak. Togo'nun Baykar'dan 6 adet SİHA satın aldığı sanılıyor. 

Batı Afrika'da Gana, Benin ve Burkina Faso arasında kalmış bu küçük ülke, Türk SİHA'larının Kara Kıta'daki son kullanıcısı oldu. Baykar şimdiye dek Afrika'da Togo'nun dışında Fas, Cezayir, Nijer, Libya, Burkina Faso, Somali, Cibuti ve Etiyopya'ya TB2 sattı. 

Bu ülkelerin dışında, Ruanda-Burundi sınır hattındaki zengin altın ve kobalt yataklarını TB2 ile korumak isteyen Demokratik Kongo Cumhuriyeti'nin de Türkiye'den SİHA alma niyetinde olduğu biliniyor.

Aynı zamanda Nijerya'nın da Türk SİHA'ları konusunda çeşitli girişimlerde bulunduğu haberlere yansıdı. Baykar dışında TUSAŞ da Kuzey Afrika ülkesi Tunus'a ANKA SİHA'ları satmıştı. Tunus'a ANKA SİHA teslimatının tamamlandığı sanılıyor.

Afrika genelinde Türk SİHA'larının varlığı Ankara'nın etkinlik alanını genişletmesinin yanısıra TB2'lerin kullandığı ROKETSAN ürünü mini akıllı mühimmatların da yüksek ölçekli ihracatı anlamına geliyor. Türk SİHA'ları, özellikle terör örgütleriyle boğuşmakta olan Afrika ülkelerinde istikrara katkı sağlıyor.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading