Yandex Metrica

Baykar'ın insansız jet projesi Yunan spikeri telaşlandırdı

Baykar'ın insansız jet projesi Yunan spikeri telaşlandırdı

Baykar'ın 20 Temmuz'da duyurduğu MİUS, Türk savunma sanayii ürünlerine dair detaylı analizleriyle bilinen Yunan spiker Theodoratos'u tedirgin etti.

Savunma

12.02.2024, 18:42

Baykar şirketince Türkiye'ye 'bayram müjdesi' olarak duyurulan Muharip İnsansız Uçak Sistemi (MİUS) projesi, Türk savunma sanayii ürünlerini yakından takip eden ünlü Yunan spiker Ioannis Theodoratos'u tedirgin etti. 

Yayınladığı son videoda uzun uzun MİUS'tan bahseden Yunan spiker, Türk Hava Kuvvetleri'ne büyük imkanlar sağlayacak sistemin, 1974'te Kuzey Kıbrıs'a düzenlenen Barış Harekâtı'nın yıldönümü olan 20 Temmuz'da tanıtılmasına tepki gösterdi. 

MİUS'un dev çıkarma gemisi TCG Anadolu'da konuşlandırılacak şekilde tasarlandığını hatırlatan Yunan spiker, bu uçağın Anadolu'dan güvenle havalanabilmesi için F-16 motoruna benzer bir jet motora sahip olması gerektiğini ve Baykar'ın bu itki sistemine ancak Ukrayna sayesinde sahip olabileceğini iddia etti. 

Yunan spiker Theodoratos, yayınladığı programlarda Atina yönetimini uyararak, sık sık 'Türk silah sistemlerinin gelişmişliğine' ve bunun Yunanistan'a yönelik büyük bir tehdit haline geldiğine vurgu yapıyor. 

Türk savaş araçlarını oldukça detaylı analiz eden Yunan spiker, Türkiye'de de geniş bir izleyici kitlesi tarafından takip ediliyor.  


Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading