Yandex Metrica

Bakan Varank müjdeyi duyurdu! Milli Muharip Uçak'ta kullanılacak: TUSAŞ'a teslim edildi

Bakan Varank müjdeyi duyurdu! Milli Muharip Uçak'ta kullanılacak: TUSAŞ'a teslim edildi

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, Milli Muharip Uçak'ta kullanılacak görev bilgisayarının TÜBİTAK BİLGEM tarafından başarıyla üretilerek TUSAŞ'a teslim edildiğini aktardı.

Savunma

23.01.2024, 22:15

TBMM Plan ve Bütçe Komisyonunda, Bakanlık ve ilgili kuruluşlarının bütçe görüşmeleri öncesinde Bakan Varank'ın konuşma yapacağı masanın önündeki sehpaya üstü örtülü bir kutu konuldu. Varank'ın konuşması sırasında örtünün açılmasıyla ortaya çıkan MMU'nun görev bilgisayarı milletvekillerine tanıtıldı.

Hiçbir destek almamışlar: BAYKAR bugüne kadar kendi imkanlarıyla geldi Hiçbir destek almamışlar: BAYKAR bugüne kadar kendi imkanlarıyla geldi Haberi Görüntüle

TUSAŞ'A TESLİM EDİLDİ

Bütçe görüşmeleri sırasında, Bakan Varank, geliştirilen teknolojilerle Türkiye'nin kendi savaş yönetim sistemiyle denizaltısından kendi torpidosunu güdüleyebileyen dört ülkeden biri olduğunu belirterek şunları aktardı:

5'inci nesil bir savaş uçağı olacak MMU'nun görev bilgisayarını başarıyla ürettik ve zamanından önce TUSAŞ'a teslim ettik. Bu oldukça stratejik teknoloji harikası görev bilgisayarında çalışan gerçek zamanlı işletim sisteminin çok çekirdekli sürümünü de yine bizim mühendislerimiz geliştirdi.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading