Yandex Metrica

Atina S-400'ü Hindistan'da test edecek: Türkiye ve Pakistan'a karşı kazan-kazan ittifakı

Atina S-400'ü Hindistan'da test edecek: Türkiye ve Pakistan'a karşı kazan-kazan ittifakı

Türkiye-Pakistan ittifakı, Hindistan'ın Ege'ye yönelik ilgisini artırdı. Hint mareşal Chaudhari'nin yakında Atina'yı ziyaret edecek olması Yunan basınını heyecanlandırdı. İki ülkenin Ankara-İslamabad eksenine karşı kazan-kazan işbirliğine gideceği, hatta Yunan F-16'larının S-400 eğitimi için Hindistan'a götürülebileceği konuşuluyor.

Savunma

22.02.2024, 10:47

Topraklarını ABD'nin 51. eyaleti haline getiren ve Türk SİHA'larına karşı İsrail'le yoğun işbirliğine giren Yunanistan, şimdi de Hindistan'a göz kırpıyor. Hint Hava Kuvvetleri Komutanı Vivek Ram Chaudhari'nin yakında Atina'yı ziyaret edecek olması Yunan basınında heyecan yarattı. 

Hint Mareşal Vivek Ram Chaudhari

Silahlı insansız hava araçlarına karşı ortak mücadele, Yeni Delhi'nin Rusya desteğiyle imâl ettiği Brahmos füzelerinin Yunan Rafale uçaklarına entegresi ve F-16'ların S-400'e karşı eğitim tatbikatı gibi konular bu 'heyecan'ın ana unsurları durumunda. 

İsrail Pakistan'ı vurması için Hindistan'a füze yolladı, İngilizler heyecanlandı İsrail Pakistan'ı vurması için Hindistan'a füze yolladı, İngilizler heyecanlandı Haberi Görüntüle

HİNDİSTAN HAMLELERİNİN DEVAMI 

Türkiye-Pakistan ittifakından hayli rahatsız durumdaki Hindistan'ın buna cevap olarak Ankara'nın rakipleriyle yoğun işbirliği geliştirdiği biliniyor. Atina ile Yeni Delhi arasında hangi konularda ortak çalışma yapılabileceğine ilişkin Eurotimes portalında yayınlanan bir analizi alıntılayan Yunan Pentapostagma, haberinde bir dizi teklif sıraladı. O hazırlıklar özetle şöyle:

  • Yunan pilotlar, Hindistanlı muhataplarını F-16 uçakları konusunda eğitebilir. Çünkü Pakistan Hava Kuvvetleri'nde çok sayıda F-16 bulunuyor. Ayrıca Yunan F-16'ları ile Hindistan envanterindeki Rafale uçakları ortak tatbiat icra edebilir.
  • Ege'de Türk SİHA'larının Yunanistan'a yönelik tehditleri, Hindistan için de geçerli olacak. Çünkü Türkiye, Pakistan'a 2021 Mart'ında bir dizi Bayraktar TB2 gönderdi. Ayrıca AKINCI sevkiyatına ilişkin hazırlık yapılıyor. İki ülke anti-drone teknolojileri konusunda işbirliği yapabilir.
  • Hindistan, Türkiye'nin de elinde bulunan S-400 hava savunma sistemini kullanıyor. Hindistan'da yapılacak hava tatbikatları, Yunan pilotların S-400'e karşı savunma taktiklerini güçlendirebilir. Envanterdeki uçaklar böyle bu sisteme karşı test edilir. 
  • Yunanistan, Rafale uçaklarına entegre edilebilecek BrahMos seyir füzesi satın alabilir. Boyutu küçültülmekte olan yeni nesil BrahMos füzesinin Fransız Rafale uçaklarıyla uyumlu olması bekleniyor. 

Yunan basını bu tekliflerin ayrıntılarıyla yer aldığı yazıyı şöyle bitiriyor:

Hindistan-Yunanistan ortaklığı, her iki ülke için, özellikle de Türkiye-Pakistan ittifakına karşı bir kazan-kazan durumu olabilir.


 

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading