Yandex Metrica

ANKA-3 Polonya basınında: Türk uçağı muhteşem görünüyor! Gerçek bir katil olacak

ANKA-3 Polonya basınında: Türk uçağı muhteşem görünüyor! Gerçek bir katil olacak

TUSAŞ'ın 18 Mart 2023 günü dünyaya duyurduğu insansız savaş uçağı ANKA-3, Türk SİHA'larını kullanan ülkelerden Polonya'da heyecan yarattı.

Savunma

27.04.2024, 00:22

TUSAŞ yapımı insansız savaş uçağı ANKA-3, Türk SİHA'larının kullanıcısı olan ülkelerden Polonya'da heyecanla karşılandı. Hava-yer görevleri için tasarlanan hayalet uçak ANKA-3'ün muhteşem göründüğünü yazan Polonya basını, "ANKA-3 savaş alanında gerçek bir katil olacak" yorumunda bulundu. 

Polonya merkezli> Spider's platformunda ANKA-3'e dair şu ifadeler kullanıldı:

Türkler insansız hava araçları konusunda henüz son sözü söylemedi; bu nedenle yeni tasarımlar sunmaya devam ediyorlar. Ünlü Bayraktar TB2'nin memleketinde son kreasyon dünyaya tanıtıldı. Yeni dronun hem görüntüsü hem de yetenekleri bakımından etkileyici olduğunu kabul etmek gerekir. 

Türk Havacılık ve Uzay Sanayii'nin ANKA-3 olarak adlandırdığı drona, saldırı ve keşif görevleri için tasarlandı. ANKA-3 fotoğrafı yer testleri süren beşinci nesil uçak MMU görselleriyle birlikte Temel Kotil tarafından paylaşıldı. ANKA-3'ün ilk uçuşu bu yıl gerçekleşecek. 

ANKA-3'e az gürültülü ve düşük yakıt tüketimli bir turbofan motor güç veriyor. Türk insansız uçağının özellikleri gizli tutuluyor ancak maksimum kalkış ağırlığının 7 bin kilogram civarında olacağı biliniyor. 

ANKA-3 ile ilgili en dikkat çekici şey şüphesiz ki muhteşem görünümü... Tıplı ünlü B-21 Raider bombardıman uçağı veya Northdrop X-47B insansız hava aracı gibi tipik bir delta kanat tasarımıdır. 

Türk uçağı öncelikle taarruzî görevler için geliştirildi. Duyurulara göre düşman bölge derinliklerine yönelik gizli harekâtlar icra etme ve uçaksavar sistemlerinin imhasında kullanılacak. ANKA-3 bu nedenle gizli bir makine; yani radarlar tarafından tespiti oldukça zor.

Hafif savaş uçağı boyutundaki ANKA-3 aynı zamanda elektronik harp platformu ve insansız keşif uçağı olarak tasarlandı. Bayraktar TB2'yi üreten Baykar şirketinin daha önce KIZILELMA adında bir hayalet uçak geliştirdiği hatırlatmakta fayda var. KIZILELMA bir avcı uçağıdır. 

ANKA-3 ile birlikte Türkiye'nin diğer insansız savaş uçağı KIZILELMA ilk uçuşunu 14 Aralık 2022 tarihinde gerçekleştirmişti. 

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading