Yandex Metrica

Yeni PCR tanı kitinde geri sayım başladı! Test süresi yarıya düşecek

Yeni PCR tanı kitinde geri sayım başladı! Test süresi yarıya düşecek

TÜSEB bünyesinde geliştirilen yeni Kovid PCR tanı kitinin piyasaya çıkması için gün sayılıyor. Doğruluk oranının yüzde 98'i bulduğu tanı kitinde sonuç alma süresi yarı yarıya düşecek.

Sağlık

23.01.2024, 18:20

Pandeminin başından beri Türkiye genelinde tanı merkezlerinin kurulması ve tanı, ilaç, aşı gibi en hayati konulardaki AR-GE faaliyetlerinin yürütülmesinde büyük katkı sağlayan Türkiye Sağlık Enstitüleri Başkanlığı'nın geliştirdiği PCR tanı kitinin piyasaya çıkması için gün sayılıyor. 

Kitin üretimi, Ankara'daki TÜSEB Aziz Sancar Araştırma Merkezi bünyesinde gerçekleştirilirken çevre ülkelere ihracat için de üretim sağlanacak. 

Türkiye Biyoteknoloji Enstitüsü Başkanı Doç. Dr. Rabia Çakır Koç PCR tanı kitinin özelliklerini anlattı. 

TÜSEB'in aslından pandeminin başından itibaren sadece tanı kiti değil aşı ve ilaç için de çalışmalara destek verdiğini aktaran Koç, 'AR-GE faaliyetlerini tamamlamak üzere olduğumuz tanı kitimiz piyasaya sürülmeye hazır hale geldi.' ifadelerini kullandı.

'Denizden babam çıksa yerim' diyenler bu haber sizin için! Hangisi daha faydalı: Balık mı yoksa midye mi? Deniz ürünleri zararlı olabilir mi? 'Denizden babam çıksa yerim' diyenler bu haber sizin için! Hangisi... Haberi Görüntüle

MUTASYONLARDAN ETKİLENMİYOR

Yeni tanı kitinin diğerlerine göre daha çok avantajının bulunduğunu ifade eden Koç, analiz süresinin bu kitte daha kısa olduğunu vurgularken, varyantlardan da etkilenmediğini her varyantta doğru cevabı verdiğini ifade etti. 

Maliyetinin düşük olduğu açıklanan kitin, her gün yüzbinlerce kişiye test yapıldığı düşünüldüğünde ülkeye ciddi bir ekonomik fayda sağlayacağı aşikar. 

Her yıl 5 milyon kişi bu yüzden ölüyor! Azı da zararlı çoğu da! İşte meyvelerle ilgili bilmeniz gerekenler Her yıl 5 milyon kişi bu yüzden ölüyor! Azı da... Haberi Görüntüle

VARYANTI BELİRLEYECEK YENİ KİTLER GELİŞTİRİLİYOR

Yeni PCR kitinin varyantı tespit etmediğini belirten Koç, hangi varyantın hastada bulunduğunu öğrenmek için üstünde çalışılan kitlerin de AR-GE aşamasında olduğunu bildirdi. 
 

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading