Yandex Metrica

Uzmanlar kansere karşı onu öneriyor! Işgın otunun faydaları nelerdir? Işgın otu nasıl tüketilir?

Uzmanlar kansere karşı onu öneriyor! Işgın otunun faydaları nelerdir? Işgın otu nasıl tüketilir?

Işgın otunu daha önce duydunuz mu? Doğu Anadolu Bölgesi'nde yaşayanların aşina olduğu bu ot o kadar şifalı ki, ünü tıp dünyasında bile duyulmuş halde. Peki özellikle kansere karşı etkili olan ışgın otunun faydaları neler? Işgın otu nasıl tüketilir?

Sağlık

05.02.2024, 20:56

Özellikle Doğu Anadolu'da yetişen ve sık tüketilen ışgın otu, her yıl Nisan ve Mayıs aylarında dağlardan toplanıyor. Ekşi ışgın, uçkun isimleri ile de bilinen bu ot, sağlık için sağladığı faydalarıyla biliniyor. 

Temizlik ile ilgili tüm bildiklerinizi unutun! Evin hangi kısmını ne sıklıkla temizlemeliyiz? Havlular kaç günde bir yıkanmalı? Çöp kutuları yıkanır mı? Zeminleri her gün silmek mi gerekiyor? Temizlik ile ilgili tüm bildiklerinizi unutun! Evin hangi kısmını ne... Haberi Görüntüle

KANSERE KARŞI ADETA BİR KALKAN

Sheffield Hallam Üniversitesi’nde yapılan bilimsel çalışmalar da kırmızı sebzelerde yer alan polifenoller bakımından zengin olan ışgının özellikle kansere karşı koruyucu olduğunu ortaya koyuyor. 
Araştırmalar sonucunda otun özellikle pişirildiğinde polifenol miktarı bakımından etkili olduğu kanıtlanmış durumda. 

Atlanta Üniversitesi’nde fareler üzerinde yapılan bir başka araştırmaya göreyse ışgın otunun içinde bulunan parietin isimli kırmızı pigmentler kanserli hücreleri yok ediyor. Özellikle lösemi ve kanser ile mücadelede kullanılan ışgın, hücrelerin yenilenmesinde ve gelişmesinde büyük rol oynuyor.

Mideyi rahatlatan ot, sindirimi kolaylaştırıyor. Şeker ve tansiyon hastaları da doktora danıştıktan sonra bu otu kullanabilir. 

Dünya, Rusya'dan gelecek virüs tehdidi ile karşı karşıya! Bu kez kaynağı sivrisinekler Dünya, Rusya'dan gelecek virüs tehdidi ile karşı karşıya! Bu kez... Haberi Görüntüle

ASTIMA VE NEFES DARLIĞINA BİRE BİR

Ülkemizde özellikle Erzincan ve Erzurum'da sık tüketilen ışgın aynı zamanda astıma, nefes darlığına, soğuk algınlığına, hemoroide ve ülsere de iyi geliyor. 

Kan şekerini düzene sokan ışgın, iştah açıyor ve kişinin kendisini dinç hissetmesini sağlıyor. Ot aynı zamanda kolesterolü düşürüyor ve kalp rahatsızlıklarına iyi geliyor. Işgın otu cilt dostu bir bitki. Kırışıklıkları gideriyor ve cildi yeniliyor.

'Denizden babam çıksa yerim' diyenler bu haber sizin için! Hangisi daha faydalı: Balık mı yoksa midye mi? Deniz ürünleri zararlı olabilir mi? 'Denizden babam çıksa yerim' diyenler bu haber sizin için! Hangisi... Haberi Görüntüle

İşte bugünkü sağlık durumunuz! Burcunuz ne söylüyor? İşte bugünkü sağlık durumunuz! Burcunuz ne söylüyor? Haberi Görüntüle

NASIL TÜKETİLİR?

A, B1, B2, E ve K vitaminleri bakımından zengin olan ışgın otu taze olarak ya da pişirilerek tüketilebilir. Bu şifalı otla omlet, reçel, şurup, yemek ve çorba bile yapabilirsiniz.  

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading