Yandex Metrica

Uykuya dalarken neden düşüyormuş gibi hissederiz? Beynin anlık yanılsaması, Miyoklonus denilen düşme hissine neden oluyor!

Uykuya dalarken neden düşüyormuş gibi hissederiz? Beynin anlık yanılsaması, Miyoklonus denilen düşme hissine neden oluyor!

Bazen uykuya dalma aşamasındayken düşüyor gibi hissettiğiniz oluyor mu? İnsanların %70'inde görülebilen bu durum, erken aşamadaki uykunun hafif olması ve beynin yanlışlıkla bunu bir uyanıklık hali olarak yorumlamasından kaynaklanıyor. Stres, alkol, kafein ve uyku eksikliği gibi durumlar miyoklonus adı verilen bu durumun ortaya çıkmasında rol oynuyor.

Sağlık

23.01.2024, 20:02

Uykuya dalarken yaşanan düşüyormuş hissi, insanların %70'inde görülebiliyor.

Miyoklonus yani kas kasılması olarak adlandırılan durum aslında bir kas veya kas grubunun kısa, ani ve istemsiz bir hareketi. Erken aşamadaki uykunun hafif olması, beynin bunu yanlışlıkla bir uyanıklık hali olarak yorumlamasına yol açar. Ancak aynı zamanda kasların hareket etmediğini de anlayan beyin, her şeyin düzgün çalıştığından emin olmak için kaslara bir sinyal gönderir. Mesaj sinirler aracılığıyla gönderilir ve hareket olarak yorumlanan, çoğu zaman düşme hissi veren bir kasılmaya neden olur.

Bu düşme hissini artırabilecek birçok faktör var.

İşte bugünkü sağlık durumunuz! Burcunuz ne söylüyor? İşte bugünkü sağlık durumunuz! Burcunuz ne söylüyor? Haberi Görüntüle

ZİHİNSEL STRES

Stres altındayken derin bir uykuya dalmak daha zordur. Bu, uyku döngüsünde bir rahatsızlığa neden olabilir.

Yatakta dönüp durmaya son! Sizi telefondan uzak tutacak bu üç yöntem sayesinde mışıl mışıl uyuyacaksınız Yatakta dönüp durmaya son! Sizi telefondan uzak tutacak bu üç... Haberi Görüntüle

UYUŞTURUCU VE ALKOL KULLANIMI

Uyuşturucu ve alkol kullanımı da rüya aşamasına ulaşmadan daha hafif kalacak olan uyku döngüsünde bir bozulmaya yol açabilir.

Demans yakın gelecekte yok olabilir! Bilim insanları o organın nesilden nesile büyüdüğünü keşfetti Demans yakın gelecekte yok olabilir! Bilim insanları o organın nesilden... Haberi Görüntüle

KAFEİN

Çok kahve içmek veya kafein içeren diğer ürünleri tüketmek elbette uyku bozukluğuna neden olur. Bu da düşme hissinin yaşandığı kas kasılmalarını beraberinde getirir.

O kanser türünde vaka sayısı yazın artıyor! Dermatoonkolog Kristina Karvatskaya'ya göre korunmada en etkili yöntem... O kanser türünde vaka sayısı yazın artıyor! Dermatoonkolog Kristina Karvatskaya'ya... Haberi Görüntüle

UYKU EKSİKLİĞİ 

Uyku eksikliği de uyku döngüsünde bir rahatsızlığa neden olur ve normalden daha fazla miyoklonus olayına yol açabilir. 

Miyoklonus nadiren Epilepsi gibi daha derin bir sağlık sorununa işaret edebilir. Olayların meydana gelmesi sık ve tutarlı hale gelirse, nedenini bulmak ve uygun tedaviyi almak için bir doktora başvurmak en doğrusu olacaktır.
 

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading