Yandex Metrica

Tuvalet sıklığı kalp sağlığını etkiliyor! En iyisi günde 1 kez gitmek

Tuvalet sıklığı kalp sağlığını etkiliyor! En iyisi günde 1 kez gitmek

Kalp hastalıkları, en sık görülen ölüm sebeplerinden. İngiltere'de yapılan bir araştırma ise, bu konuya yeni bir kapı aralayacak cinsten. Araştırmaya göre günlük bağırsak hareketlerinin sıklığı ile kalp krizi geçirme riski arasında güçlü bir bağlantı var.

Sağlık

23.01.2024, 20:11

Kalp krizi, en beklenmedik anda ortaya çıkan ani ve şoke edici bir rahatsızlık. Koroner kalp hastalığı, aynı zamanda dünya çapında önemli bir ölüm nedeni.

Tabi bu hastalıkları, özellikle kalp krizini tetikleyen bazı unsurlar var. İngiltere'de bu konuya eğilen araştırmacılar, sindirim sistemi dışındaki hastalıklarla bağırsak hareketi sıklığı arasındaki ilişkiyi inceledi. 30 ila 79 yaşları arasında kanser, kalp hastalığı veya inme olmayan 487 katılımcı, ortalama 10 yıl takip edildi.

20 yıl sonraki yetişkinlerin çoğu obez olabilir! Nedeni anne babaların çocuklarına verdiği bir gıda 20 yıl sonraki yetişkinlerin çoğu obez olabilir! Nedeni anne babaların... Haberi Görüntüle

SIK TUVALETE GİTMEK RİSKİ ARTIRIYOR

Araştırmacılar, günde bir kereden fazla bağırsak hareketlerine sahip olan katılımcıların, referans grubu ile karşılaştırıldığında daha yüksek iskemik kalp hastalığı riskine sahip olduğunu kaydetti. Bu eğilim, kalp yetmezliği, kronik akciğer hastalığı, tip 2 diyabet ve kronik böbrek hastalığı gibi bir dizi başka kronik hastalıkla birlikte görüldü.

Profesör Oytun Erbaş'tan şaşırtan öneri! Çocuğunuzun boyunu uzatmak istiyorsanız bunu yapın Profesör Oytun Erbaş'tan şaşırtan öneri! Çocuğunuzun boyunu uzatmak istiyorsanız bunu... Haberi Görüntüle

1'DEN AZ KAKA YAPMAK KALBİ ETKİLİYOR

Araştırmaya göre kabızlık da, kardiyovasküler hastalık risklerinden biri ve kalp hastalığı olan hastalar daha çok kabız olma eğiliminde. Araştırma, günde sadece bir kaka yapmanın en sağlıklısı olduğunu gösteriyor. 

Bağırsak hareketlerinin sıklığı fazla olan veya kabızlık yaşayan kişiler kalp krizi geçirdiğini çoğu zaman farketmeyebiliyor. Bu noktada bazı belirtileri hatırlamakta fayda var. 

Tuvalet kağıdı alırken en beyazını mı seçiyorsunuz? Ambalajlarda o ifadeler varsa uzak durun Tuvalet kağıdı alırken en beyazını mı seçiyorsunuz? Ambalajlarda o ifadeler... Haberi Görüntüle

KALP KRİZİ BELİRTİLERİ NELERDİR? 

Kalp krizi kendisini göğüs ağrısı, nefes darlığı, vücutta dolaşan ağrı, baygın hissetmek, mide bulantısı gibi rahatsızlıklarla belli eder. Bu tarz belirtiler olması halinde mutlaka acilen bir sağlık kuruluşuna başvurulması gerekmekte...

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading